Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2013 11:41 - КОЙ СЪЗДАДЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 22557 Коментари: 16 Гласове:
8

Последна промяна: 29.06.2013 19:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                             

След като поне 10 години се кефихме на Волен Сидеров, сега се вайкаме: кой го изпусна това момче да разиграва държавата?

В историята е пълно с такива примери. И много често се е стигало не само до разиграване на държавата, но и до запалването й.

Някои днес си спомнят, че са се съмнявали във Волен още в годините, когато е работил за СДС, но нали е бил наше момче.

Незабравими са антесемитските му текстове в „Монитор”, които недвусмислено показваха, че авторът е решил да изпробва търпимостта на обществото. Изпробва я и разбра, че може да върви нататък.

В онзи период си спомням как в пловдивската галерия „Ромфея” Волен получи наградата на ВМРО за патриотична журналистика. Дойде специално от София. Беше още един от многото.

Дойде мигът, когато Волен се появи по Скат. Телевизията ли го създаде, той ли създаде телевизията в този й вид – може да се спори.

Едни подминаваха новия медиен феномен с безразличие, други обаче попиваха недопустимите  до вчера послания и усещаха прилив на сила и готовност да се борят с душманите на народа. Под знамето на Волен.

Помня как хора уж демократи се възхищаваха на воленовата смелост. Канеха го из провинцията, ръкопляскаха му, черпеха го, помагаха му да изгради структури, някои гледаха да се наредят плътно зад него, защото усещаха, че новата партия набира сила.

Хората започнаха да го сравняват с Левски.
Жертвите на прехода ги боготворяха и му прощаваха издънките, които не биха простили на друг политик.
Словото на Сидеров отвоюваше нови територии. Квалификации като "предатели", "ибрикчии", "изроди" вече не дразнеха даже част от интелигенцията, която гледаше на новия вожд с любопитство, даже със симпатия. Друга част пък го подминаваше с високомерие и го смяташе за несериозно и временно явление.

При подготовката на един медиен форум предложих да се обсъди публично феномена „Скат и Волен”. Като обществено опасен. Предложението ми бе отхвърлено като незначително.На негово място в програмата влезе нещо страшно важно за тогавашния медиен елит – нещо като „Темата за стайлинга в новите светски издания”.

СЕМ имаха един прецедент с тогавашната телевизия „Ден” и с един немец, който пръв прокара пъртина за езика на омразата, но тогава точно медийната общност защити „свободата на словото”. Може би защото в телевизия „Ден” работеха и светни хора.  И от СЕМ като че ли вдигнаха ръце.

Интелигенцията продължаваше да подценява явлението. Чак след време се сетиха, че става дума за „езика на омразата”, който в нормалните страни е недопустим,  но нищо не се получи.

В някакви правозащитни издания се публикуваха много страници извадки от речи на Волен, които според някои юристи нарушават законите, но други юристи решиха, че няма нищо страшно.

След първия си изборен успех Волен се появи в следизборната нощ лице в лице с журналистите. Те очевидно не го харесваха. Той им се закани. Те се възмутиха.

След известно време Волен тръгна да плаши журналистите по работните им места. Те уж се стреснаха, но вместо да направят санитарен кордон около него, започнаха да го продават. Оказа се, че Волен е една търсена и добре продаваема стока на медийната сергия.. Говори вдъхновено и вдига рейтинга. И стана любим гост в телевизионните студия. Преди последните избори нямаше ден, в който да не слушаме поне по половин час вдъхновените слова на Волен. Някои водещи уж му опонираха, но гледаха да не го предизвикват прекалено. Дали вече бяха уплашени или това си беше част от сделката? Единствено Лора Крумова събра смелост да бъде по-различна.

Още през 2009 година политическите сили можеха да го изолират. Какво стана обаче? Лично най-авторитетният човек в държавата Бойко Борисов го припозна за нормален и умен политик и го превърна в съюзник. На каква цена е отделен въпрос. Партията, чиято програма е в името й: „за европейско развитие на България”, се съюзи с човека, който влезе в парламента на вълната на антиевропейските обществени нагласи.

Борисов даже прие идеята на Волен за референдум за новините на турски. Макар и за кратко.

После се разделиха, но срамът остана – за цял живот, както се казва.

Сега БСП и ДПС приемат услугите на Волен с отвращение, но ги ползват. Няма как. Цялата вляст се крепи на неговия златен глас. Ще го търпим.

В същото време имаме един голям шанс, че и силата на Волен се крепи на общите интереси с ДПС. Още на традиционния митинг на Атака на 3 март ясно се забеляза рязкото

редуциране на анти-ДПС посланията за сметка на антиевропейската риторика.

Волен е знаел какво може да стане.

Впрочем, осъждайки днес Волен, ние го осъждаме най-вече за „предателство”. Тоест, не за фашистки идеи, примерно, а за изоставянето на тези идеи. И много от заветите на Волен не изчезват заедно с него, а се разстилат над днешните приятни и красиви протестиращи.

Волен викаше пред софийската джамия, пловдивските протестиращи вършат същото пред Джумая джамия.

Утре Волен може да го няма, но идеите му ще останат. Няма какво да се лъжем. Защото днес осъждаме личността и пищова на кръста му, а не идеите му.

И утре можем да продължим по почина ”Без Сталин – по сталински!”

Но да не отписваме Сидеров прибързано за пореден път.

Той много добре знае, че при един етнически конфликт отново ще бъде начело – ако се върне към автентичната си поза. Но в този момент комбината е друга. И той се лута да намери адекватна приложна точка. Дали до следващите избори ще я намери и ще влезе отново в парламента?

И кой ще му помогне този път?

 




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zlotokuche - Добър анализ.
29.06.2013 13:37
сидеров предаде избирателите си, защото сега подкрепя отвратителната червено-турска смес,срещу която уж се бореше.
но той е по-малко отвратителен от БСП и ДПС, които заради властта на всяка цена нямат сили да се отърсят от него, да признаят на избирателите си, че са с вързани ръце и да отидат с чест на нови избори, а не да лъжат най-нагло, че без тях ще свърши света.
сидеров се ужасява от нови избори, защото няма да влезе в парламента, но от него има полза - с безумията си настройва гражданите срещу БСП, които го идентифицират с тях и спомага за сгромолясването на тая сган от власт.
цитирай
2. felixedmundovich - Айде стига манипулации, де!
29.06.2013 19:50
Кой може да създаде от един милиционерски фотограф, главен редактор на "демократичен"вестник.Хайде по интелигентните да познаят от три пъти.Кой му дава медийно време , кой му плаща телевизиите, кой му дава акъл да се прави на шут и на Хитлер?! Има ли някой друг освен Партията -майка и задграничните и консултанти.
цитирай
3. yuliya2006 - СТРАХОТЕН АНАЛИЗ! НУЖДАТА ОТ ПА...
30.06.2013 06:48
СТРАХОТЕН АНАЛИЗ! НУЖДАТА ОТ ПАЛКА..НУЖДАТА ДА ЧУЕМ " СИЛНИ ДУМИ" ГО ДОКАРАХА НА ВЪРХА НА ПЛАНИНАТА
НИКОГА ТОЙ НЕ Е БИЛ ТОЛКОВА НА ВИСОКО, ВИЗИРАМ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ...И НИКОГА НЕ Е ПАДАЛ ТОЛКОВА НИСКО ДНЕС...
СЛЕД ПОСЛЕДВАЛИТЕ СЪБИТИЯ,НЕ ВЯРВАМ ТОЗИ СМЕШНИК, ИМИТИРАЩ ХИТЛЕР И ХИПНОЗАТА МУ ДА СЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
4. sande - Не надценявайте Волен Сидеров!
30.06.2013 07:12
Той е рожба на стихията на българския преход.

Ще изпадне от политиката и ще се забрави бързо.

Само с лаф и позьорство не става.
цитирай
5. angar - Не той запалва, той спасява държавата
30.06.2013 07:23
Защото само на него се дължи това, че все още имаме и парламент, и правителство.
Той си има ясни идеи и идеология, и за него гласуват тези, които ги споделят.
Има и "План Сидеров за спасяване на България". Но по това нищо не се говори, пълно медийно затъмнение, след като и "Скат" се отказа от него. Хващате се за палката му и за пищова му. Показателно е това как всички партии и журналисти сте се захванали с оплюването му. Защото единствено той е заплаха за статуквото.
цитирай
6. apostapostoloff - zlotpkuce e
30.06.2013 08:17
idiot.
цитирай
7. deathmetalverses - Да, г-н Апостолов,
30.06.2013 10:12
apostapostoloff написа:
idiot.

тук съм напълно съгласен с Вас!!!

Така става, след като на хората с РЕАЛНО ПРИЛОЖИМИ в ЖИВОТА ИДЕИ ЗА ПОДОБРЕНИЕ и ПРОМЯНА на системата не се дава ТРИБУНА за ИЗЯВА; Ето, 10 пъти поне съм се молил на Евгени Тодоров ( и много други "свободни" журналисти и медии) за тези 2 десетилетия, да ОГЛАСЯ ПУБЛИЧНО моя план за РЕФОРМИ.., ама - само подигравки получавам в замяна; ДВЕ писма писах на Иван Костов, като беше премиер, и той свика "БЪЛГАРСКИЯ ВЕЛИКДЕН", писмата ми се пазят в архива на МС, предполагам, но от Командира не получих отговор........... Аз не мисля отново да се моля на Тодоров да ми даде ТВ ТРИБУНА; НАУЧЕТЕ СЕ ДА ЦЕНИТЕ ХОРАТА С ИДЕИ! По телевизиите гастролират само хора, които имат КИНТИ, но не мислят с главите си - за БЛАГОТО на тази държава и народ! Приятен ден на всички!
цитирай
8. zlotokuche - Ти наистина ли си трезвен?
30.06.2013 12:02
angar написа:
Защото само на него се дължи това, че все още имаме и парламент, и правителство.
Той си има ясни идеи и идеология, и за него гласуват тези, които ги споделят.
Има и "План Сидеров за спасяване на България". Но по това нищо не се говори, пълно медийно затъмнение, след като и "Скат" се отказа от него. Хващате се за палката му и за пищова му. Показателно е това как всички партии и журналисти сте се захванали с оплюването му. Защото единствено той е заплаха за статуквото.


Този получовек-маймуна, който имитира Хитлер,но Адолф е имал достойнство и не е облизвал комунисти, тая шизофренна торба кал, която преди десетина година пишеше антисемитски книги, тоя изрод, който плю в устата на избирателите си и се прегърна със Станишев и Местан, който крещи от парламента като луд
-тоя изрод имал план и идеология? Има само шизофрения, защото комунистите се отвращават от него и го използват -
Това лайно е ибрикчия.
цитирай
9. djani - СМЕЙ СЕ ПАЛЯЧО...
30.06.2013 12:49
Стар, но актуален мой коментар за Волен:
"Както и едноименния герой от операта на Леонкавало някои ще се смееят през сълзи. Свидетели сме на поредната сапунка в политическия ни живот - любовната сага на Волен! Достойна за всички медийни „жълтъци”. Всички сме хора и нищо човешко не ни е чуждо. Включително и окепазяването на навлизащото в андропауза човече с „наполеонов” комплекс, което не може да озапти все още шаващото в гащите му нещо. Кукловодите на прехода прецениха, че ако ще сме европейци и ние като жабата трябва да си навирим крака, за да ни подковават като вола. След като те имат националистически партии, защо и ние да си нямаме „Атака”? От години цирка е пълен и медиите отразяват всички скечове, които неуморния Волен разигравя на воля и се пъне да плаши гаргите, т.е. етносите. Приликата с неотразимия циклофреник Жорж се натрапва. Но неуморимия „холивудски” шоумен и борец за демокрация остаря и се кротна в полите на червената генералска щерка Шуши. Крайно време е „политици” от споменатата порода да останат в паноптикума на екзотичните, или мутирали индивиди. А всеки който има капка разум в главата, да не се подвежда по приказки на хора, които не могат да управляват себе си, а камо ли цял един народ, както им се иска ..."
цитирай
10. zarenkow - Сидеров е създаден от майка си, за баща му не е сигурно.
01.07.2013 17:09
Все пак за коя майка става дума. Да, за партията майка с многото си незаконни деца, едното от които е също така незаконно, както тя самата - дпс. Дали е така ? Когато приложим днк тест, ще видим общия ген ДС. И в майката и в дпс един и същ основен ген е на лице. При Волен е на лице същия ген, ще го видите в зам. председателя на атака станилов, който поразително прилича на дядо си кгб. Волен е също с планирано раждане. Планиран е за да легитимира едно от децата, а именно дпс и двете незаконни, но заедно изглеждат законни. Сега цялото семейство дружно изпълняват поръчките на енергийната мафия на Русия , тоест на дядо си кгб. Та това са роднинските връзки на волен, това е генеалогията му. Отдавна е и чирак в това семейство, като момче за услуги в мултигруп и т.н.
цитирай
11. victoryvt - Болен Лидеров = КГБ
03.07.2013 12:42
Не е трудно да се сети човек - само му вижте позициите около АЕЦ Белене, шоуто покрай Американския посланик у нас и т.н.
Жалко че има хора, които му вярват че е искрен в омразата си.
А той всъщност е точно това което уж заклеймява - кукла на конци.
Иначе нямаше да си сере на бъдещето като даде кворум за да се избере правителството на Орешарски. Не е толкова глупав, но му заповядват и той изпълнява.
Сега затова е толкова агресивен, защото знае че повече няма да види влизане в парламента, даже и на кукуво лято. Затова и толкова държи това правителство да просъществува.
Иначе си е голяма излагация - да си дадеш гласа за нещо което очевидно ще ти съсипе кариерата и то на всичкото отгоре да падне месец по-късно.
Ако беше до неговата лична воля - тоя кабинет нямаше да съществува.
цитирай
12. evmolp - Повечко факти са нужни...
04.07.2013 11:52
[url]http://de-zorata.de/blog/2011/03/09/volen-na-svetovnata-aren/[/url], http://www.mediapool.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-news122491.html, http://skandalno.net/%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE/%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B0-%D1%81-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5-20693, http://www.razkritia.com/97009/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BD/

Волен си е руска креатура, но знаейки майсторлъка в тайните операции на създателите му, това е много трудно за доказване.
цитирай
13. zarenkow - Защо мислиш , че е трудно да се докаже ?
04.07.2013 12:50
Атака няма нито една политическа линия различна от политиката на Русия. Нито една. Напротив , всички политики са Руски. Има си политкомисар. Зам. председателя на атака Станилов ? Да. Жена му Бога да я прости беше преподавател по история на бкп, дъщеря на активни борци. Тя написа една книга за Дамянов, Димитров, Червенков, Югов и т.н. все руски граждани и агенти на кгб. За да напише книгата, беше в СССР и за да получи достъп до специалните архиви, имаше специалните контакти и изключително рядкото разрешението на кгб за това, даже не знам дали не е единствен чужденец с тази привилегия. Това беше един дълъг няколко годишен период време. Познайте защо за Станилов има данни, че е регистриран агент на дс но няма нищо запазено. Нямало данни.
цитирай
14. evmolp - @zarenkow
04.07.2013 16:15
Прав си напълно. Не ги знаех тези факти...
цитирай
15. felixedmundovich - Във връзка с Сидеров -да Ви попитам:
06.07.2013 07:19
Как стана така, че нас -българчетата-омайвани за най -интелигентната нация- ни накараха да вярваме- националните предатели като въпросния милиционерски фотограф са патриоти и националисти?! А и не само той- колко минаха и ни се представиха за факлоносци на националната идея,докато ги разберем, че са осрани ченгесарски задници,купени с чужди /т.е. наши /ПАРИ. Всичките тия работят против ОТЕЧЕСТВОТО и продължават да ни ликвидират като нация и държава ! ДО КОГА!!Най-вероятно ,докато изчезнем от картата на Европа!!!
цитирай
16. zarenkow - felixedmundovich та на въпроса как
06.07.2013 16:13
обезглавиха нацията, като избиха интелигенцията 44г , създадоха псевдо интелигенция без почтена конкуренция носеща генетичните черти на създателите си - непочтена, алчна , глупава , нагла и я поставиха за глава на нацията. С този факт нацията създаде народопсихология с търпимост към кражби , измами , лентяйство. Днес всички сме в калта защото около нас полвината поне са откровени крадци и лъжци и ние имаме толерантността да общуваме с тях все едно е обичайно, но не е . Образци за поведение от невръстни години са ни глупаци и неграмотници, насилници и наглеци. Днес можем да се похвалим, като народ без имунна система, някои му казват спин и казват, че е смъртоносен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455704
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031