Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2018 19:23 - ЗАТВАРЯМЕ УЧИЛИЩА, ОТВАРЯМЕ ЗАТВОРИ!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2525 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тенденцията е ясна – колкото повече затворени училища, толкова повече престъпност, демографска криза, неграмотност и опростачване. Проблем, който се вижда от малцина и засяга мнозина.

Помня времето, когато във всяко село имаше училище, огласяно от виковете на децата, кипеше живот, дори в малките села имаше деца.

 

КЪДЕ СБЪРКАХМЕ?

Сбъркахме, че превърнахме и образованието в търговия. ДАЛИ Е ПЕЧЕЛИВША ДЕЙНОСТ? КАКВИ СА РАЗХОДИТЕ!!! БЮДЖЕТИТЕ СА НАЙ-ВАЖНИ! ПРЕВЪРНАХА УЧИТЕЛИТЕ В БЮРОКРАТИ И ТЪРГОВЦИ.

Парите следвали ученика, делегирани бюджети…безкрайни, безкрайни „рИформи“ и в образованието. Както се вижда, с катастрофални последици. Последните /може би и в двете значения на думата/ поколения българи в голямата си част са невежи, неграмотни, наистина материал, а не граждани.

А учителите от попълване на анкети, списъци, сведения и какво ли още не, не им остава време ДА БЪДАТ ПРИМЕР И ДА БЪДАТ УЧИТЕЛИ!

Политиците водят съзнателна и целенасочена политика за убиване и на образованието, отглеждат си електорат! Единствените пари в сектора са за „ромите“ и интеграцията им, която всички знаят, че няма как да се случи при тези условия.

Много училища се ПРОДАДОХА!
Големи, апетитни имоти. Превърнаха се в търговски центрове, частни болници, частни училища, а децата? Защото и заради това малките градове и села се обезлюдяват – когато няма болница и училище, какви деца да раждаш там??? А те закриха всичко – и болниците, и училищата. И обърнаха причината и следствието – училища се закривали, защото нямало ученици. Няма и да има, защото превърнахте селата и малките градове в невъзможни за живеене места, където времето е спряло и се живее на ръба на оцеляването.

ПЪРВИ ПРИОРИТЕТ НА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА Е ОБРАЗОВАНИЕТО. НЯМА ПО-ТЪЖНА ГЛЕДКА ОТ ЗАТВОРЕНО УЧИЛИЩЕ! ЗАЩОТО ЗАТВОРЕНО УЧИЛИЩЕ ОЗНАЧАВА ЗАТВОРЕНИ УМОВЕ! И НОВИ ЗАТВОРИ!

А после – защо българите не мислят и си осмислят живота с „Биг Брадър“! Това е отговорът!

Бог да пази България!

„Шести септември“
Елена Гунчева

image



Гласувай:
5



1. ikra - Здравейте!
07.11.2018 21:32
Наистина много болна тема, размисляща...
Но защо въпросът е КЪДЕ СБЪРКАХМЕ? Кой ни е питал нас - обикновените хора, кой е искал мнение от нас за нещо?... Отгоре си се решава всичко и край...
Ако всичко беше нормално Валери Симеонов би ли изрекъл "Майките на деца с увреждания са кресливи жени. Децата им са болни на ужким"...
Спокойна вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1171806
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031