Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 12:45 - родителството и придобиването на мирен дух
Автор: elahikari Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 400 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.04.2011 13:12


  Родителското търпение е свързано с вярата, че изпитанията в живота на тийнейджърите са допуснати свише за тяхно добро - а срокът на изпитанието е част от Божият промисъл. Затова родителската позиция не бива да е припряна - в опит да разрешат със замах съществуващите проблеми, а с вътрешната мяра, трябва да имаме силите да издържим и да подкрепим тийнейджърът да извърви пътя си. Случва се търпението, с което понасяме някои тийнейджърски шашкънии да има страхотно въздействие върху младия човек - откъде това спокойствие, пита се неспокойната душица, какво се крие зад тази кротка издръжливост?
Съвременният тийнейджър е много изнервен, избухлив, обидчив и самомнителен. Тийновете постоянно се спречкват - в училище, в дома, на улицата, оплакват се непрестанно от съдбата си.
Ето защо родителското търпение прави днес огромно впечатление - Руският светец Серафим Саровски казва - Придобий мирен дух и хиляди около теб ще се спасят!
И е прав. Спокойният и уравновесен родител между гневните тийнейджъри завладява без оръжие душите им. Кара ги да се срамуват, да усетят своята несигурност, обърканост и хаотичност. Поведението на Родителя с мирния дух е мълчалива покана към тийнейджърите да спрат неразумният си бяг към нищото, да победят себе си, да не се изтъкват, да не се обиждат, да не хулят и да не злословят.



   








Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830427
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565