Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2011 03:30 - Арендатори умориха 600 пчелни семейства
Автор: elahikari Категория: Новини   
Прочетен: 467 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.05.2011 10:47


  image
600 пчелни семейства са измрели след пръскане с хербициди, алармира Християн Христов – шеф на областния пчеларски съюз в Добрич. Потърпевшите са шестима пчелари от село Средина, чиито пчели са напълно унищожени. Това не е първият случай, при който загиват пчелни семейства заради неспазване от страна на арендаторите на нормативната база, каза още Христов.

 

“Нито стопаните, нито в кметството е получавано писмо, че ще се пръскат нивите, както изисква нормативната уредба”, каза кметът на Средина Георги Георгиев и допълни, че това е основното препитание на пчеларите и те са разчитали на продукцията от кошерите си, за да издържат семействата си.

 

Ситуацията в Средина не е изолиран случай. В структурата на агенцията по храните в Добрич са подадени 4 сигнала за измрели пчелни семейства след третиране на нивите с хербициди от села в общините Крушари, Генерал Тошево и Балчик. Взети са проби от измрелите пчели и растенията около тях и са изпратени за изследване в акредитирана лаборатория, каза шефката на агенцията по храните д-р Розалина Брайкова. . Ива Димитрова


Тагове:   бг идиоти,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1832208
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565