Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2012 13:43 - Чудото с Девата от Лаурдес
Автор: elahikari Категория: Новини   
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
2



 image    

Когато през февруари 1858 година Бернадет Соубироу чува силен тътен и вижда образа на Света Богородица, малко хора повярвали, че това събитие ще стане причина френското село Лаурдес да се прочуе по цял свят.

Легендата за чудодейната Богородица от Лаурдес бързо се разнася, а най-доброто доказателство за присъствието на необяснимата сила е пещерата Масабиела, където стават изцеленията и други чудеса.

Достоверни източници твърдят, че в Лаурдес са оздравели над 250 хиляди души. Но Международната лекарска организация, която работи в това място от 1882 година, признава изцелението само на 6 хиляди от тях.

Църковните власти на Ватикана също изследват тези феномени. Едно от признатите изцеления се случило през 1977 година. Църквата обаче го признава чак на 6 юли 1989 година след щателно проучване.

Чудото става с младата Делиция Чироли от Сицилия, която боледувала от рак на десния крак. Лекарите препоръчали ампутация, но родителите се молили на Богородицата в пещерата на Лаурдес и отвели Делиция на поклонение там. Момичето се изцелило от болестта си, след като се помолило пред Богородица.

Международният лекарски съюз разполага с много подобни случаи.

"На 24 август 1894 година госпожа Констанция Пикует със заболяване от рак на гърдата влязла в чудотворната вода. Съпровождали я госпожица Масон, нейна приятелка и санитарката, помагала на болната да се движи. Само след минута, когато г-ца Пикует излязла от лечебната баня в пещерата, тя не чувствала никакви болки, а на болното място вместо отоците нямало нищо", пише в своя книга, посветена на Девата от Лаурдес, професор Юрай Бертран от Париж.

Странен е и случаят с Йоакина Дехант, 29-годишна белгийка, чийто лекар поставил следните диагнози: навяхване на ставата на дясното бедро, атрофия на мускулите и цирей, който покривал две трети от десния крак.

Йоакина отива в Лаурдес и се завръща след 13 дни при лекаря, който не намира и следа от предишните наранявания.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1828738
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565