Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 23:37 - Бойко Борисов: Гарантирам на хората в IT сектора големи заплати
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
1



   image

Завиждаме ви не само за младостта, а и за познанието. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към учениците – млади специалисти по компютърни мрежи, на откриването на 7-ото Национално състезание по компютърни мрежи за ученици във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. На събитието присъстваха и ректорът на Университета проф. Иван Илчев, образователният министър Сергей Игнатов и деканът на ФМИ проф. Иван Сосков.
Борисов отбеляза, че проф. Иван Илчев не е само ректор на Софийския университет, а и стопанин на Ботаническата градина в Балчик.
„Това, което направихме за вас, е че от 37 държави IT компанията „Хюлет-Пакард” направи своя логистичен център в София. Поне по 100 души от вас ще бъдат взимани на работа там всяка година. 6-7 месеца търсеха държавата с най-ниски данъци и с най-голям интелектуален потенциал. Българите работим трудно вкупом, но индивидуално вие нямате равни по света”, каза още премиерът в обръщението си към учениците.
По думите му, те създават много положителни възможности и в същото време дават лице на страната. „Разбрах от ректора, че много от вас още като ученици изкарват добри пари, участвайки в различни проекти. Все повече и с по-високо заплащане работни места ще се откриват в България. За хората като вас ще гарантирам големи заплати”, коментира министър-председателят. Той отбеляза, че средната заплата в IT сектора е 7-8 хиляди лева на месец. По думите на премиера, над 1200 специалисти вече се връщат в България, след като веднъж са работили в чужбина. „Състезанието си е състезание и тези от вас, които не победят, също ще намерят мястото си”, добави Борисов.
На излизане от факултета Борисов отказа да отговаря на журналистически въпроси. „Обещах ви вчера, че докато продължавате да се държите по този начин, никога няма да ви отговоря на въпроса”, каза той на представителите на медиите.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1832063
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565