Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2011 11:04 - Появи се партия на лудите. Иска властта
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1036 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 14.04.2011 11:05


image

Въпросът: "Колко е 2 и 2?" е решаващ при приема на членове
Партия зад решетките на "Четвърти километър".

 

Партия на лудите се появи в България. Формацията се нарича „Четвърти километър“ и вече набира членове в интернет. Името копира местонахождението на софийския психодиспансер.

Лидерът на лудите, които по данни на здравните власти у нас непрекъснато се увеличават, е д-р Тони Филипов. Той е публикувал обръщение в интернет, в което призова съмишлениците си час по-скоро да попълнят въпросник за членство и така да се влеят в новата формация..

В обръщението пише: Лани д-р Филипов почна да създава Политическа партия „Четвърти километър” (ППЧК). Но тогава народът още не беше втасал, викаше „Ура” и „Да живее!” на Бойко. А и ние не бяхме убеден, че сме кадърен да управляваме държава. Но след Бойко Борисов, вече е много лесно да се управлява държава“.

Данните от анкетата за членство да бъдат обобщени от доц. Калоян Харалампиев от СУ „Св. Климент Охридски“. „И на тази база ще се вземе решение кога да атакуваме властта. Истината ви казвам, сега е моментът, обречени сме на успех”, пише още Филипов, който от години списва рубриката „Из делниците на един луд“.

Къде на шега, къде на майтап, в анкетната карта Филипов е сложил 23 въпроса, чрез които всеки кандидат-член трябва да докаже годността си да се присъедини към „Четвърти километър“ .

По-впечатляващите са "Семейно положение", който е с три възможни отговора –  тежко, много тежко и безнадеждно.

Друг въпрос от анкетата е: "Колко пари смятате да откраднете, когато вземем властта?", който e с 4 възможни отговора – до 100 000 лв., до 1 000 000, над 1 000 000 и „зависи“.

На питането „Съден ли сте” пък възможностите за отговор са: „осъждан”, „съден, не осъждан” и „не съм хващан”.

Абревиатурата на партията ще бъде ЧК, във вариант за скандиране ще се изговаря "Че-Ка! Че-Ка!".

В анкетата има въпрос и за това дали някой е против идеята съпругата на Тони Филипов да поеме ръководството на партийния вестник „Четвърти километър“.

С най-голяма тежест за одобрението на новите членове на партията на лудите е контролният въпрос: "Колко е 2 и 2?".

     


Тагове:   бг идиоти,


Гласувай:
0



1. elahikari - Васил Тончев: По-ниска избирателна активност се очаква на предстоящите местни и президентски избори
14.04.2011 12:32
За предизборната надпревара и полезните ходове на партиите в нея пред Агенция „Фокус” социологът Васил Тончев, директор на социологическа агенция „Сова Харис”.

Фокус: След консултациите при президента стана ясно, че различните партии предлагат различни дати, какво се цели според вас с по-ранното или по-късно провеждане на изборите?
Васил Тончев: Месец по-рано или по-късно аз не виждам някаква съществена разлика, може би съвсем малки сметки, че старият екип ще остане малко повече на власт, но не виждам никакво особено съдържание в спора.
Фокус: От Синята коалиция поискаха още един представител в ЦИК, как ще коментирате?
Васил Тончев: Всички партии са заинтересовани да имат колкото се може по-голямо представителство в ЦИК, но тук въпросът опира до възможностите и все пак, кой какво място заема на политическия небосклон. Съмнявам се, че ще бъдат удовлетворени всички изисквания, но е ясно, че доминиращи ще бъдат управляващите.
Фокус: От БСП поискаха международни наблюдатели за тези избори, защото са убедени, че тези избори няма да бъдат честни. До каква степен това отговаря на истината?
Васил Тончев: Мисля, че това ни връща доста назад в годините и не е добре за имиджа на България, но все пак трябва да чуем техните аргументи, за да преценим дали имат достатъчно основания или това е просто един предизборен ход, но на този етап е рано да кажем.
Фокус: При каква обстановка се е случвало чуждо наблюдение на изборите у нас?
Васил Тончев: Вижте първите години на демокрацията отношенията бяха много остри. По-скоро отделните политически субекти не гледаха един на друг като на опоненти, а като на врагове и по същество имаше едно предаване по националната телевизия и те се събираха там, за да говорят в ефира пред хората, като общо взето съдържателен диалог между различните политически сили не течеше.
цитирай
2. elahikari - ...
14.04.2011 12:33
Постепенно нещата влязоха в една нормална рамка, както е в цивилизованите страни. Така че мислих, че тези неща са изживени досега. Мисля, че действително в момента атмосферата в страната е доста нажежена и доста напрегната и тя мисля, че идва на базата на това, че в социално отношение нещата не вървят добре. Стандартът на хората доста рязко се срина през последната година, следствие на което много голяма част – долната част на средната класа изпитва затруднение, за да си поеме най-елементарните разходи за издръжка на семействата, да не говорим за по-бедните, а това дава отражение на цялата обстановка в страната. Бизнесът също е затруднен. Плащанията стават много трудно с много големи забавяния. Това се отразява и върху пазарът на труда. Изобщо в икономически отношения обстановката в страната е тежка и това води до своите последствия.
Фокус: Основните притеснения на левицата са свързани с Изборния кодекс, какви са недостатъците?
Васил Тончев: Изборният кодекс не бе приет по най-добрия начин, кодексът трябваше да се приеме с консенсус, докато управляващите някак си бързаха и го наложиха. Макар че в него има много положителни страни мисля, че няма да изиграе тази положителна роля, която трябваше да изиграе, просто защото бе приет едностранно. Там трябва да се направят съществени изменения. Не може всеки управляващ да променя сам правилата, по които ще се провеждат изборите, когато изкара мандата си. Може би някак си, когато някой взима решения за промени в избирателния закон те трябва да важат за през един мандат, а мандатът, в който той е на власт да важат правилата от предишния мандат, за да може никой да не решава сам съдбата си. Иначе се получават такива желания за доноси, макар че никой не е спечелил от това, че се опитва да добие някакви законови предимства, извън регламента.
Фокус: Как оценявате назначаването на Цветан Цветанов за шеф на предизборния щаб на ГЕРБ?
цитирай
3. elahikari - ...
14.04.2011 12:34
Васил Тончев: Това е вътрешен проблем на управляващата партия. Безспорно, че това е най-опитният човек там, който е както се казва стрелян заек, водил е вече няколко кампании, но от друга страна според мен не е удачен ход в стратегическо отношение. При него много се форсираха нещата от гледна точка на запазване на позициите, на развитието си и на своя имидж в партията нещо, което няма да е от полза на ГЕРБ в момента.
Фокус: За сега от ГЕРБ спрягат двама мъже и една жена за президентските избори. Може ли да предположите кои ще са достойните кандидатури, които да опонират една кандидатура като на Меглена Кунева?
Васил Тончев: Печелившата кандидатура на ГЕРБ е Бойко Борисов. Всички останали кандидатури, които се обсъждат, много трудно ще се справят с кандидатура от типа на Меглена Кунева. Мисля, че ако не е Бойко Борисов, а от другата страна Меглена Кунева бъде подкрепена от широк кръг партии, включително и БСП, фаворитът ще бъде тя и нейната кандидатура ще е предпочитана пред тази на ГЕРБ.
Фокус: Кога ще станат ясни всички кандидатпрезидентски двойки?
Васил Тончев: Мисля, че това трябва да стане и е нормално да стане година преди изборите. Този път не се получава и аз виждам някакъв страх в политическите сили изобщо да се покажат пред лицето на хората. На тази база мисля, че се правят тези машинации до самото навечерие на изборите, но това не е най-полезният ход за отделните политически субекти.
Фокус: Вие с какви нагласи посрещате тази политическа надпревара?
Васил Тончев: Все пак основният субект парламентът и кабинетът ще останат. Тези избори не ги касаят тях и те няма да доведат до генерална промяна на ситуацията в страната, но тези ще дадат жалоните, по които ще се развива политическата обстановка за България в бъдеще. Като цяло аз мисля, че ще наблюдаваме едно отдръпване на хората изобщо от политическата материя и очаквам и активността да бъде доста по-ниска.
цитирай
4. elahikari - ...
14.04.2011 12:45
Фокус: Как виждате ролята на АБВ казахте, че не очаквате нов месия?
Васил Тончев: Мисля, че АБВ ще допълва спектъра в центъра, по-скоро център ляво и ще бъде една възможност на БСП да се отвори към повече политически субекти в тази част на политическото пространство. Очаквам, основно АБВ да си партнира с БСП.
Десислава АНТОВА

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819585
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565