Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 17:28 - Борисов: Вината за "Белене" е в другата къща
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
0



Лесно е да бърбориш, да даваш съвет, а най-лесно е да критикуваш, но за "Белене" цялата вина е в другата къща.

Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, призовавайки всички, които се упражняват да коментират проекта за строителство на втората ядрена централа, да замълчат.

Борисов не е чел руския вестник "Коммерсант", който днес разкрива какво значи скандалното "Допълнение 12", подписано от уволнения шеф на НЕК Красимир Първанов.

"Аз не чета този вестник. Тяхната работа е да пишат каквото искат", призна премиерът.

Според руското издание документът означава, че ако до 1 юни не се подпише окончателен договор, Москва ще предяви претенции за неустойки към нашата страна. Според вестника консултантът няма да може да се справи с оценката на проекта за толкова кратко време, а за цели 18 месеца, което ще означава финансови загуби за България.

"Ако са имали бърза работа, 2007 година е щяло да започне строителството на АЕЦ "Белене". 2006 година е подписан договорът за "Белене", дали са си 12 месеца срок за уреждане на неуредиците или каквото е имало след пиано бара да си доуредят. Тогава президентът Георги Първанов обяви подписването на "Големия шлем". Дали са си 12 месеца да изтрезнеят и да подпишат нещо. Това е трябвало да бъде 2007 година, а сега сме 2011 година. 2007 година е трябвало да подпишат окончателния договор и сега може би да е пред пускане първият реактор. Те са нямали бърза работа, а сега пресират мен да започна всичко от начало. Няма да го направя за толкова милиарди", подчерта Борисов.

Правителството иска да е наясно с прогнозните цени на тока от бъдещата централа, сигурността й, безопасността и всичко нужно, за да вземе окончателното решение. За него ще бъде попитан и парламентът. Ето защо са наети най-добрите консултанти, които ще помогнат за решението, припомни Бойко Борисов.

Редактор: Ивайло Кючуков


 


Тагове:   бг идиоти,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1820051
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565