Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2011 23:25 - "Сбогом на атома", скандираха в Токио
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1421 Коментари: 1 Гласове:
1



imageЯпонците искат промяна в енергийната политика  
 

Няколко хиляди души днес демонстрираха в центъра на Токио, настоявайки страната да се откаже от ядрената енергетика и да развива възобновяеми енергоизточници след инцидента в АЕЦ "Фукушима", последвал земетресението и вълната цунами от 11 март, предаде Франс прес.

С плакати, на които можеше да се прочете "Бай, Бай Генпацу" ("Сбогом на атома"), демонстрантите, мнозинството от които бяха младежи и цели семейства, преминаха мирно през центъра на Токио под силното слънце, тръгвайки от парка Йойоги.

"Ние сме обезпокоени. Преди Фукушима изобщо не мислех за това, но сега нещата трябва да се променят, трябва да се направи нещо за децата ни", каза Хироши Лино, цитиран от Франс прес.

Хироши е на 43 години и се включил в демонстрацията с искането "да бъде променена енергийната политика". Заедно с него бяха съпругата му и техните две момчета – на 5 и 9 години.
 

 


Тагове:   Япония,


Гласувай:
1



1. elahikari - РИА Новости: Един от двама реактора на българската АЕЦ е спрян за ремонт
24.04.2011 23:28
Козлодуй. Един от двата енергоблока на АЕЦ “Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт, предаде РИА Новости, цитирайки информация на сайта на централата.
Планирано е ремонтът да приключи през юни.
В рамките на плановия ремонт на 1000-мегаватовия пети енергоблок ще бъдат извършени ремонтни дейности, модернизации и профилактика на оборудването. Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво.
Другият 1000-мегаватов реактор, шести блок на АЕЦ “Козлодуй” ще работи на пълна мощност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830972
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565