Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 13:27 - Трайков: Трябва ни нов договор за "Белене"
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
0



Според консултанта по икономическата рентабилност на проекта - британската банка "Ейч Ес Би Ес", проектът на договор за изпълнение, доставка и строителство на централата не е договор за централа, която трябва да работи на пазарен принцип Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков смята, че вероятно ще трябва да представим нов проект на договора за АЕЦ "Белене".

Това мнение той изрази на пресконференция, на която представи новия си заместник Делян Добрев.

Според консултанта по икономическата рентабилност проекта - британската банка HSBS, проектът на договор за изпълнение, доставка и строителство на централата не е договор за централа, която трябва да работи на пазарен принцип.

Това е договор между двете държави, които се разбират, че ще правят ядрена централа, осигурено е финансиране, ясно е, че там ще текат пари, допълни министърът.

По тази причина, вероятно ще трябва да се върнем в началото на лабиринта и вероятно да представим нов проект на договор, каза министърът.

 

За да се балансират възможностите за сътрудничество в ядрената енергетиката, беше сключен меморандум за сътрудничество с най-голямата енергийна компания в Европа - "Арева", отбеляза министърът.

В началото на следващата седмица, след като "Уестингхаус" минат през съгласувателните си процедури, ще подпишем такъв документ и с тях, допълни Трайков.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1831905
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565