Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2011 15:55 - Теория и практика на тоталитарното управление - 7
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 532 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пети ден продължава стачката на служителите в БДЖ. В цялата страна днес в интервала от 08.00 до 16.00 ч. влаковете отново спират в знак на протест срещу намерението на ръководството на БДЖ да съкрати 2000 служители и да спре 150 влака. 
Дружествата „БДЖ – Товарни превози” ЕООД и „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД обявиха, че ще предявят искове за установяване на незаконността на обявената и започнала стачка пред Софийски градски съд. Исковете ще бъдат предявени най-късно днес. Двете дружества ще оспорват законността на стачката, тъй като не са спазени задължителните изисквания на Закона за уреждане на колективните трудови спорове (ЗУКТС) и Закона за железопътния транспорт за сключване на споразумение за задоволително транспортно обслужване най-късно три дни преди началото на стачката. 
Премиерът Бойко Борисов заяви, че не го притеснява това, че БДЖ стачкуват. „Истинското ми притеснение е, ако министър Московски не успее да се договори с кредиторите”, каза Борисов. „Не изкарвайте хората толкова неграмотни, незнаещи, немислещи. Тези хора прекрасно са знаели през годините, че тяхното предприятие е на държавна дотация. Да са стачкували тогава срещу начина на управление. Доброто управление е да съумеем да разсрочим парите, да съкратим необходимото количество хора. На базата на това трябва да се намалят влаковете. Това предприятие трябва да стане печелившо. То трябва да е най-малко на нула”, заяви Борисов. 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1832575
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565