Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2011 01:13 - теория и практика на сатанизма - 1
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 591 Коментари: 1 Гласове:
0



 Без финансови инжекции     Държавата няма да плаща дълговете на болниците. Това заяви премиерът Бойко Борисов вчера при откриването на обновената инфраструктура на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна". Съвсем резонно е лечебниците, които по същество са търговски дружества, така да управляват бюджетите си, че сами да се разплащат с фирмите доставчици и да не чакат финансови инжекции, както са свикнали от соцвремената. Все пак здравното министерство ще се опита да помогне на някои от болниците, които са купили апаратури, но не могат да покрият финансово придобивките си.

 

За да се дадат пари на закъсалите болници, трябва да се ощети бюджетът на някое друго министерство, което в условията на криза няма как да се случи.

 

Шефовете на лечебниците по неволя ще трябва да са и добри мениджъри, за да могат при нужда да преструктурират дейността си. Болници, които фалират, обаче ще трябва да се сърдят на себе си.


Това ли си избра народе на България? Търгаши с човешката мъка и живот да те управляват!


     



Гласувай:
0



1. анонимен - Костов: Властта е твърде слаба, за да прокара непопулярни реформи
30.11.2011 18:25
Управляващите са твърде слаби за непопулярни действия. Това каза Иван Костов пред журналисти, цитиран от агенция "Фокус".

По думите му ДСБ е предлагало да подкрепи реформи, когато цената им е била много по-ниска. Една от причините идеята да не бъде приета били президентските и местните избори.

Същевременно резултатите от вота показвали, че правителството няма подкрепата на мнозинството от избирателите, за да прави реформи.

Възможното решение за пенсионната реформа Костов вижда в намирането на казус, около който да има национално съгласие. "Според нас той може да бъде следният – пенсионната система отделно, защитаваща солидарния принцип на осигуряване – внасям пари, получавам пенсия, съобразно внесените пари, никой не взема от моите пари, за да дава социална пенсия, да дава добавки на бедните, да посреща други нужди и т. н."

Допълни: "Който не се осигурява, да е ясно, че държавата го подпомага, но го подпомага по линията на социалното подпомагане. Това подпомагане в никакъв случай не може да бъде равно на пенсията на човек, който се е осигурявал през целия си живот."

Според него управляващата партия е сама, опряна на вота на шепа ренегати в парламента, а система, при която управляващите правят опити за непопулярни реформи, подкрепени от ренегати, е нестабилна и крие рискове.

Костов смята, че протестиращите имат основание, защото с тях не се е действало по коректен начин. ГЕРБ даде едни обещания на изборите, сключи едни споразумения със синдикатите и не изпълни нито едното, нито другото, обобщи той.

Лидерът на ДСБ посочи, че опитът показвал, че реформите се прокарват в самото начало, а всяко правителство след 2.5 г. не може да прокарва непопулярни мерки.

Костов каза, че псевдополитическите изявленията на Бойко Борисов го шокирали: "Мен ме притеснява, че когато има тежък проблем, вместо политическо решение, чуваме абсурди от неговата уста." Допълни, че политиците трябвало да са в състояние да дават решения на проблемите на хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1829328
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565