Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2012 18:21 - Депутатът Павел Димитров "оттеглен" от лидерския пост на ГЕРБ във Варна
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
1



Лидерът на областната организация на ГЕРБ във Варна Павел Димитров подаде оставка в четвъртък и почти веднага бе сменен от нов лидер - Иван Портних, който е мениджър на Гранд хотел "Варна", общински съветник и председател на комисията по бюджет и финанси към общинския съвет.

 

Промените в ръководството на структурата на ГЕРБ в морския град назряваха отдавна, но вчера са катализирали оставката на Димитров, станал известен и с делото си срещу комисията по досиетата, която извади досието му на щатен служител на бившата ДС. Димитров загуби делото.

 

На събранието на ръководството на областната структура на ГЕРБ във Варна е присъствал и зам.-председателят на партията и вътрешен министър Цветан Цветанов. Той е дал "положителна оценка" на работата Димитров и е изразил надежда, че приемникът му - Иван Портних - ще "надгради" започнатото.

 

Пред варненския сайт Петел.бг Павел Димитров е казал часове преди да си подаде оставката, "че очаква да бъде отстранен от поста", но не е казал, че има намерение да си подава оставката.

 

От сайта напомнят, че в интервюто си пред списание LOVEstyle премиерът Бойко Борисов заяви, че ще махне още двама регионални координатори на партията, без да уточни кои са нарочените. Като мотив за решението си Борисов изтъкна само една причина: "Чувам, че се превръщат в местни феодали и започват да се взимат насериозно. А хората се отвращават от такива работи".




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819746
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565