Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2012 17:40 - “Холдинг Варна”: “Алея Първа” не застрашава Морската градина или сп/мешен пиар по бели гащи
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 597 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.06.2012 17:58


image

“Холдинг Варна”, част от структурата на варненската бизнес групировка ТИМ и автор на проекта “Алея Първа”, заяви в открито писмо, че инвестиционните й намерения не застрашават Морската градина. Позицията идва в отговор на обвиненията на гражданско сдружение “Варна диша” от четвъртък, че компанията стои зад плановете за заличаване на две трети от Морската градина от новия Общ устройствен план на града. Така на практика се разрешава както строителството в парка, така и реституция на имоти в района.

От “Холдинг Варна” уточняват, че проектът “Алея Първа” не навлиза в Морската градина на град Варна. Изграждащите се в момента на границата на парка укрепителни съоръжения ще спрат срутищните процеси и ще предотвратят бъдещото намаляване на площта на приморския парк, казват от холдинга.

ццццццц

“Имотите на “Холдинг Варна”, придобити за реализацията на “Алея Първа”, не попадат в границите нито на Морската градина, нито на плажната ивица, които са изключителна държавна собственост. Също така не е вярно, че е поставен под заплаха общественият характер на крайбрежната алея. Зоната, която към момента е недостъпна, занемарена, даже опасна територия, чрез осъществяване на проекта “Алея Първа” ще се развие като многофункционална зона, с достъп за всички социални и възрастови групи”, се казва в позицията на холдинга.

ах завалийките опряха до хайкуто ми

Компанията заявява, че няма нищо общо с реституцията на имоти в парка, нито с последващото им застрояване. “Холдинг Варна” АД, както и свързани с холдинга лица, биха подкрепили всяка една инициатива за запазване парковия характер както на историческото ядро на Морската градина, така и на местността Салтанат”, се казва още в позицията на фирмата.

малеееееееееееей

“Следва да се подчертае, че т.нар. граждански организации нямат каквато и да е представителност и легитимност сред населението на град Варна. Зад тях стоят единствено неколцина техни учредители и представители, с неясен мандат и отговорности, готови с популистки действия, с цената на непроверени твърдения и изявления, да оправдаят собственото си съществуване”, заявяват от “Холдинг Варна”.

брееееей

Компанията припомня, че планира да инвестира 73.1 млн. лева в проекта “Алея Първа”, както и че ще създаде в процеса на нейното осъществяване над 500 нови работни места.

въъъъъъй

Никога не сме планирали да строим казина, се казва в съобщението на холдинга. Проектът “Алея Първа” включва изграждането на воден парк, рибарско селище, яхтено пристанище, международен конгресен център, център за възстановяване и рехабилитация и т.н.

уааааааааааааааааау

“Холдинг Варна” АД е най-голямото публично дружество със седалище в гр. Варна, като акционери са повече от 15 000 физически лица, повечето от които са постоянно живеещи на територията на същия град, както и 50 юридически лица, припомнят от компанията.

ццццц

Като публично дружество акциите на холдинга се търгуват на Българската фондова борса, а дейността му се контролира от Комисията по финансов надзор. Дружеството разполага със значителни активи, множество дъщерни компании, като “Свети свети Константин и Елена холдинг” АД, “Камчия” АД, “Електротерм” АД, “Реал финанс асет мениджмънт” АД, “М САТ Кейбъл” ЕАД и др.

де пиар де




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1832490
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565