Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2012 14:13 - Законът за горите влиза за ново обсъждане без ски поправката
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 534 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Фотограф: Красимир Юскеселиев

Спорещите страни по Закона за горите, върнат с президентско вето, днес отново не успяха да се споразумеят по най-обсъжданите поправки – за облекченията за ски строителство. На дискусия, организирана от парламентарната комисия по земеделие екоактивистите и инвеститорите проведоха пореден кръг спорове по поправката "Витоша ски" без нови аргументи. Поради това текстът няма да влезе в новия законопроект, чието обсъждане предстои.

Първото му четене ще започне в четвъртък в комисията по земеделие.

На днешната дискусия присъстваше и президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев, който се смята за главен инициатор на част от големите проекти за ски зони в страната.

Минев заяви, че заради отпадането на поправката инвестициите в ски курорти стават невъзможни. В това число според него оставала и невъзможността лифтовете на Витоша да работят.

"Ако искат в Закона за горите да вкарат и точка "забранено за инвестиции от олигарси и от Цеко Минев", коментира той.

Земеделският министър Мирослав Найденов обаче за пореден път посочи, че и в момента законът дава право земята под съоръженията да се дава под наем за срок от една до десет години за действащите ски писти и лифтове – както на Витоша, така и в други природни паркове.

Запитан след дискусията дали в крайна сметка "Витоша ски" могат законно да пуснат лифтовете, Найденов отвърна "аз лифтове нямам, така че не знам". 

Очаквайте репортаж от 
шествието на Орлов мост тази вечер, където граждани ще изразят своята солидарност към доброволците и огнеборците на Витоша, както и към днешните протести за "Морската градина" на Варна и за парк "Бедечка" в Стара Загора. 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819474
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565