Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2012 20:59 - Издръжката на живота стигна 547 лева на човек на месец
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 976 Коментари: 0 Гласове:
-1



За нормален живот на един българин са нужни 547 лева, това сочи последното проучване на института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за периода април-юни, каза по Би Ти Ви председателят на синдиката Пламен Димитров. Тази сума включва само разходите за храна, за сметки и дрехи.

Според данните 27% от българите живеят под прага на бедност, който е 205 лева на човека. Проучването твърди, че за второто тримесечи издръжката на живота е скочила с 20 лв. на човек.

Тепърва предстои да се проучи как ще се отрази шоковото поскъпване на тока в началото на този месец. Пламен Димитров посочи, че КНСБ настоява за спешно събиране на съвета за тристранно партньорство, който да обсъди мерки за компенсиране на бизнеса, най-вече малкия и хората.

Синдикалистите настояват да се отпуснат еднократни енергийни "зимни" помощи в размер на между 20 и 50 лева, за да могат социално слабите да посрещнат първите по-високи сметки за отопление. Предлага се също всички бюджетни заплати и пенсиите да се увеличат с 10%. Димитров беше категоричен, че ако предложенията не се обсъдят и приемат от КНСБ са готови да организира протести наесен.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1828769
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565