Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2012 15:26 - И идната зима на Витоша няма да се карат ски или още за самозабравилата се въшка!
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 915 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.07.2012 15:27


И тази зима Витоша ще остане без скиори. От фирмата концесионер обявиха, че няма да наемат пистите. Причината е, че по действащите закони те имат статут на ливади, заяви Петър Петров, председател на УС на „Витоша Ски”, предаде дартснюз.бг.
„Според новия Закон за горите ние не сме собственици и нямаме права върху ски пистите. До приемането на Закона за горите от 2011 г. наемахме горска територия, която се използваше за ски писти. Сега това не е възможно, защото пистите първо трябва да бъдат обособени като такива и след това да бъдат категоризирани. Едва след това бихме участвали в търговете по тяхното наемане", обясни бе той.
Според него, за да има писти, съответните терени първо трябва да бъдат изключени от горския фонд, което могат да направят само държавата и общината. Съгласно Закона за туризма ски могат да се карат само на категоризирани писти.
С промените в Закона за горите се ограничават правата на концесионера за 20 години, а това щяло да попречи на планираната подмяна на лифтовите съоръжения. „Витоша Ски” планираха инвестиция в размер на 70 млн. евро., като само подмяната на кабинковия лифт Симеоново-Алеко ще глътне около 10 млн.евро.   



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1829440
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565