Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2012 12:38 - Троянският манастир чества своя храмов празник
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 656 Коментари: 1 Гласове:
0



 15 Август 2012 | image  

 

 

Троянски ставропигиален манастир „Успение Богородично” е манастир в България, основан не по-късно от края на 16 век. Манастирът, който е трети по големина в България, чества днес своя храмов празник. Той е разположен живописно на брега на река Черни Осъм до село Орешак, на 10 км от Троян.

Лично българският патриарх Максим ще отслужи тържествена света литургия.

Празникът ще започне в ранни зори с полунощница, литийно шествие с плащеницата  около храма „Успение Пресвета Богородица” в манастира и петохлебие. След утринното богослужение и светата литургия в 10.30 ч. иконата на Света Богородица Троеручица ще бъде изнесена от храма на Троянския манастир и ще бъде пренесена до параклиса на могилата, където хилядите християни ще могат да й се поклонят и да се докоснат до нея за здраве и изцеление. По повод на празника гости на Светата обител ще бъдат митрополитът на Америка, Канада и Австралия Йосиф и висши духовници”.

 




Гласувай:
0



1. elahikari - Патриарх Максим богослови християните, дошли в Троянския манастир
15.08.2012 12:40
Българският патриарх Максим богослови хилядите миряни, дошли да се поклонят пред чудотворната икона на Света Богородица Троеручица. Днес е храмовият празник на Троянския манастир Успение Богородично. След като бе отслужена Света литургия, иконата на Света Богородица Троеручица бе изнесена от храма на Троянския манастир и бе пренесена до параклиса на могилата, където хилядите християни ще могат да й се поклонят и да се докоснат до нея за здраве и изцеление.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1833193
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565