Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2013 09:09 - Учените отново излизат на протест заради фонд "Научни изследвания"
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 301 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Учените не приемат действията на новия министър акад. Стефан Воденичаров

Учените отново излизат на протест въпреки уволнението на просветния министър Сергей Игнатов. Акцията пред сградата на Министерския съвет е насрочена за 10.00 часа, когато обикновено се провеждат редовните заседания на кабинета, съобщи БНТ.

Министърът на образованието Сергей Игнатов подаде оставка под натиска на премиера преди две седмици. Поводът беше критичният доклад на Главния инспекторат на Министерски съвет за нарушенията в научния фонд.

Новият министър - акад. Стефан Воденичаров вече предложи за управител на фонда доц. Борис Стефанов. Кандидатурата обаче се приема от учените като нежелание за справяне с корупционните схеми във фонда. Протестиращите не са съгласни с номинацията на Стефанов, като настояват на поста да се върне проф. Емил Хорозов.

Учените продължават да настояват конкурсната сесия да се отмени "чрез незабавно изпращане на съдебни покани за връщане на средствата". Министърът обаче направи точно обратното. Според него няма как конкурсът да се развали и затова ще се търсят нови 15 млн. лв.

Още шестима напуснаха ръководството на фонд "Научни изследвания"
Стефан Воденичаров: Намериха се допълнителни средства за наука
Учените настояват фонд "Научни изследвания" да остане независим




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1820227
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565