Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 17:37 - Министерството на финансите унищожава документи
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 880 Коментари: 1 Гласове:
1



Държавното радио БНР съобщи в сряда, че негови репортери са видели как от министерството на финансите се изхвърлят скъсани документи. 

Документите са били  в черни торби за боклук в контейнерите зад ведомството.

Репортерската проверката  е била провокирана от информация в социалните мрежи, че от финансовото министерство се изнасят и изхвърлят документи. 

По намерените остатъци личи, че документите са на Министерството на финансите. В един от малкото цели документи в купа пише, че заплатите на председателя на Държавната комисия по хазарта Калоян Кръстев и председателя на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова са били увеличени от началото на тази година. 
  Промяната е според член от Кодекса на труда, който гласи, че работодателят може едностранно да увеличава трудовото възнаграждение на работника или служителя.   Върху документа няма лого на финансовото министерство, но той беше намерен сред купа унищожени листи. Няма и посочено конкретно увеличение на заплатите.

От друг документ се разбира, че финансовото ведомство пита директора на НАП Красимир Стефанов дали тече ревизионно производство в електроразпределителното дружество EVN. 
От Министерството на финансите са обяснили, че няма нищо специално в документите и всяка администрация унищожава излишните всекидневно.
Междувременно за започнало унищожаване на документи от Министерския съвет, МФ и други сигнализира опозиционният лидер Сергей Станишев.
 



Гласувай:
1



1. анонимен - Написаното в последния абзац
20.02.2013 18:31
от опозиционния лидер Сергей Станишев ли го научихте, или от достоверен източник :) .

Не считате ли за удачно "анонимно" да сизирате незабавно компетентните органи за горното ? Така би постъпил всеки истински гражданин на страната !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819578
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565