Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2013 18:33 - Учениците от Варна "доброволно" подкрепили Кирил Йорданов
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове:
0



 image
  • Нито един от учениците във варненското спортно училище,включили се днес в митинга за подкрепа и срещу оставката на варненския кмет Кирил Йорданов, не са били официално освободени от учебни занятия. По тази причина на всички са били написани неизвинени отсъствия. Това каза помощник- директорът на училището Донка Савова.

    "От 65 ученика в горния курс (8-12 клас) в последните два часа от днешния учебен ден са отсъствали 45 каза тя. На всички тях са написани неизвинени отсъствия". 
    image

    Фотограф: Спас Спасов

     



    По думите на Савова след разговор с треньорите на децата е станало ясно, че нито един от тях не е задължил възпитаниците си да участват в митинга, който днес бе организиран от спортни клубове, интелектуалци и Тракийското дружество във Варна.

    "Казаха ми, че са информирали децата за предстоящата проява в подкрепа на Кирил Йорданов, но не са ги водили там насила, каза Савова. Предполагам, че и децата са били инструктирани, какво трябва да кажат, ако ги питат за това, как са се озовали в зала "Локомотив" по време на учебни занятия".

    По информация на "Дневник" обаче вчера в училището се е състояло съвещание на треньорите на което е било взето общо решение, възпитаниците им да бъдат заведени на митинга днес.
    image

    Фотограф: Спас Спасов

     



    По думите на помощник-директора училището няма възможност да поддържа достатъчен брой треньори по лека атлетика на щат и по тази причина част от децата се обучават в частни клубове. Един от тях е варненският "Черно море атлетик". Негов почетен председател е именно кметът на града Кирил Йорданов. Това обяснява факта, че голяма част от децата, участвали в митинга, подкрепящ Йорданов са били доведени в зала "Локомотив" във Варна именно от треньорката в клуба Иванка Тихова. Днес именно тя бе един от най-пламенните защитници на Йорданов.

    "Още утре ще наредя на класните ръководители на учениците, участвали в проявата, да не извиняват отсъствията им", обясни Савова.
    image

    Фотограф: Спас Спасов

     



    Според нея заради ангажирането на деца в политическа проява, организирана от треньорите им днес две от класните стаи в училището са останали почти празни в последните два часа. "От 17 ученика в един от класовете отсъстващите са били 12, каза тя. В друг единайсти клас от 13 ученика в час е имало едва четирима".

    До този момент кметът на Варна Кирил Йорданов не е отговорил на въпроса, изпратен до пресслужбата му, как ще коментира участието на ученици под 18 години, при това в учебно време, в митинг срещу оставката му.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1829612
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565