Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2013 11:25 - Освен 300 000 роми на хранилка сега вкараха в играта и протестиращите
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
0



Стари трикове избори не печелят Васил Тончев
Сова Харис

Със стари трикове избори не могат да се печелят. Мисля, че намаляването на лекарствата от страна на г-н Марешки, ако това е вярно, е удачно за привличане на повече избиратели. Особено що се касае за парламентарни избори, които касаят цяла България. Според мен на един такъв вот манипулациите са по-ограничени, защото мащабът е много по-голям. Ако направи това с лекарствата, вероятно ще получи някакви гласове. Но не мисля, че това може да бъде някакъв значителен принос и да му помогне кой знае колко, за да влезе в парламента.
Игра на развинтено въображение е трикът на лидера на РЗС Яне Янев да издига за депутати хора, които дублират имената на известни от миналото политици като Петър Стоянов и Желю Желев. Това според мен няма да има никакъв ефект. Може да постигне по-скоро шоу ефект, отколкото нещо сериозно.
Според мен най-големият проблем на изборите няма да са Марешки и Янев, а циганското малцинство. Както се видя, на енергийния референдум от тях не гласува почти никой. Защото чакаха да им бъде платено. Те се научиха да им плащат и сега ще чакат вероятно точно това. Става дума за поне 300 000 роми като гласове. Така че ако те вземат пари, за да отидат до урните, това ще бъде най-мащабната нецивилизована работа. Много неприятно впечатление прави и друго - начинът, по който някои се опитват да изманипулират гражданските протести. И да спечелят водачите им за свои каузи.
Включително това, което се прави с Христо Стоичков. За съжаление с неговото име за пореден път ще бъде злоупотребено. Както става ясно, той ще бъде употребен от някаква фракция, на която начело е бившият депутат Емил Димитров. Поне това се говори в публичното пространство. Чрез неговото име искат да покажат на обществото, че са значими. Във всички случаи обаче това е много нелицеприятно. Жалкото е, че има хора, които си въобразяват, че по този начин може да се стабилизират в политиката.
Лидерските битки по места за влизане в парламента - като например Сергей Станишев и Бойко Борисов в София - не са в съзвучие с изборите за Народно събрание. Те са по-скоро някакъв шоу ефект, който има странични измерения. За съжаление в България повечето партии са лидерски. Което означава, че като се износи техният лидер, те започват да загиват. Така става с партиите вдясно. Тази ситуация в България като цяло трябва да бъде преодоляна.
И вдясно може да се роди партия, чиито принципи да бъдат с по-голяма тежест и да са по-големи от всяка отделна личност.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830478
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565