Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2013 09:57 - Емил Димитров даде показания пред прокурор за купуването на гласове
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1386 Коментари: 0 Гласове:
0



 
image
 
Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров даде обяснения в Софийската окръжна прокуратура по разследването на схема за купуване на гласове.
Разследването беше провокирано от репортаж на "Нова телевизия", в който бе показан инструктаж за привличане на гласове на предстоящите избори в хотел в Етрополе.
Пред БНТ, за първи път след завръщането си в България, Димитров проговори. Той напусна страната след като Комисията за конфликт на интереси установи, че е прокарвал лобистки законови поправки с цел финансова изгода.
"Провокация", нарече Емил Димитров заснетите със скрита камера кадри. Той отказа да коментира случая по същество с мотива, че иска прокуратурата да приключи работата си. Той е обяснил пред разследващите присъствието си в хотела в Етрополе. По думите му обаче неточност в разпространената информация било твърдението, че сбирката на симпатизантите на движението "Орлов мост" се провежда в негов хотел.
Бившият депутат от ГЕРБ заяви пред БНТ, че хотелът в Етрополе, в който се е провел инструктажът за вота, не е негов. "Това не е мой хотел", категоричен е Димитров.
Разследването по случая се води от Районната прокуратура в Етрополе под наблюдението на Софийската окръжна прокуратура. Оттам обясниха лаконично, че Димитров е разпитан, а подробностите по съмнението за купуване на гласове се намират в кориците на делото.
Преди няколко дни Емил Димитров се завърна от чужбина, където замина в началото на април заедно със семейството си с мотива, че се страхува за сигурността на близките си.
"След като съм се върнал, значи за моя живот не се страхувам, но наистина се страхувам за сигурността на семейството си и не случайно семейството ми е извън България и не случайно - да си направя един вид застраховка, че на тях няма да им се случи нищо", заяви Емил Димитров.
Той отказа да коментира на какво се основават неговите страхове. Преди време заяви, че ще завери това, което знае, пред нотариус в страна от Европейския съюз като застраховка "Живот" за семейството си.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1831355
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565