Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2013 13:32 - ТЪРЖЕСТВЕНО СЪБРАНИЕ ПО СЛУЧАЙ 24-ТИ МАЙ
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 553 Коментари: 0 Гласове:
0



 На 22 май от 11:00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе тържествено честване на Деня на българската просвета и култура. Ще бъде отбелязана 1150 годишнината от създаването на славянската писменост и от Великоморавската мисия на св. св. Кирил и Методий.
Слово за празника ще произнесе председателят на БАН, акад. Стефан Воденичаров. Приветствия ще бъдат поднесени от председателя на ОС, проф. Никола Малиновски, министъра на образованието, младежта и науката, чл.-кор. Николай Милошев и др. Тържеството ще бъде водено от акад. Дамян Дамянов, зам.-председател на БАН.

За дейността на светите братя ще говори акад. Васил Гюзелев.
Тържествена музика ще звучи в изпълнене на Камерен ансамбъл „Софийски солисти”, под диригентството на проф. Пламен Джуров. По време на тържеството ще бъдат връчени наградите „Марин Дринов” на лента, „Марин Дринов” и „За заслуги към БАН”.

В 12:30 часа ще бъде открита изложба „В началото бе Буквата”, организирана от Кирило - Методиевския научен център към БАН,  с подкрепата на НАИМ и Научния архив на БАН и Националния исторически музей.
Изложбата ще бъде представена от доц. Славия Бърлиева.

В 18:30 часа в Криптата на храм-паметник „Св. Александър Невски” ще се състои концерт „Музика – писмена – традиции” в изпълнение на Камерен хор „Средец”, с диригент проф. Александър Куюмджиев, в който ще бъдат изпълнени творби, посветени на Светите братя Кирил и Методий.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1832021
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565