Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2015 13:28 - Не трябва да участваме в “прогнозираната” война, която вече се води
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1002 Коментари: 0 Гласове:
2



 /КРОСС/ В глобален мащаб върви битка срещу тенденцията за многополярност на света, с желанието да се запази еднополярността. Виждаме, че Русия има подкрепата на Китай, Индия, Бразилия, Южна Африка, Иран и др. страни, които са за една друга международна архитектура, която да скъса с проекта на единствения хегемон.

Днес се води война на континента, но да я определяме само като хибридна е термин от техническия арсенал. Тук съм абсолютно съгласен с папа Франциск, че Третата световна война вече е в ход. Друг е въпросът, че подобно на Студената война тя не може да се води с крайни средства. Мисля, че ще бъде с различни степени на интензивност, защото стигне ли се до пълномащабна гореща фаза ядрената зима ще е на крачка от всички нас.

Важно е при тази нова цивилизационна война да разберем къде сме ние. Вярно, имаме малко парче земя и по ирония на съдбата се озовахме на много ниска точка от своето развитие. Това никога не се е случвало в България и няма смисъл да изброявам белезите и причините - всички ги знаем. Да, били сме под робство, но сме имали демографски виталитет. В момента страната ни е в демографска катастрофа и който не иска да го признае си затваря очите пред страшната истина. Ако така продължаваме - с ниската раждаемост, високата смъртност, неспиращата емиграция на млади българи извън страната, след 20 г., а може и по-рано, ще изчезнем като народ.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830772
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565