Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2015 01:39 - Момичето, което си отиде…
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 2811 Коментари: 8 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

“Не, не трябва да свършват без време
неживелите още неща.”

Веселин Ханчев

Тялото на изчезналата 23-годишна Вероника Здравкова от Никопол е било намерено в река Янтра близо до гарата, където тя е била видяна за последен път, съобщава „24 часа“.

70-годишен рибар отишъл да хвърля въдици и забелязал в реката нещо, което първоначално помислил за кукла. После видял, че това е трупът на момичето. Вероника изчезна в 19.00 часа в събота. Студентката от Великотърновския университет си тръгва от магазин на мебелна верига, в който работи, колегите ѝ я изпращат до паркинга на “Технополис” и сякаш потъва, телефонът ѝ е изключен.

В България полицията не открива изчезналите. Откриват ги други хора, случайни, които просто са били на даденото място. В България, в повечето случаи, полицията не открива и виновниците. А и дори да ги отрие няма  присъди. С години... Те са на свободата и дебнат за следващата си жертва.

Докога ще живеем в страх. Ние, нашите родители, бабите и дядовците ни? Докога няма да има кой да ни защити?

Всеки ден невинни хора загиват по пешеходните пътеки. Убиват ги, изнасилват ги и няма нито един задържан.

Явно в България не можеш да се прибереш нормално дори от работа. Трябва колеги да те изпращат през тъмните участъци. А защо самите участъци са тъмни? Защо никой не е поставил осветление, камери? Защо няма полиция, която да патрулира през нощта през особено опасните райони? Как едно момиче може да изчезне просто за секунди…и никога повече да не се появи?! И какво ще последва след това? Може би ще сложат осветление в този участък, а хиляди други ще продължават да потъват в тъмнина. Както слагат пешеходни пътеки до паметниците на убитите по пътищата, но защо след после, защо след края?!

И какво ще се случи с виновниците?

С тези, които отнеха живота на едно младо момиче. Тези, които убиха един млад човек и го оставиха без бъдеще.

За пореден път българската полиция ще се изправи срещу неизвестен извършител.

Случаят на Вероника ще се превърне в един от хилядите, останал без последствия. Къде отиват милионите левове годишно, които държавата влага в полицията, в сигурността? Къде отиват парите, които трябва да ни донесат защитата? За пореден път ще станем свидетели на това - как една държава позволява безнаказано да убиват и поругават нейните граждани и да не намира виновниците за това? Да няма ресурсите, кадрите, специалистите, а може би дори възможността да ги намери.

Но защо поне, същата тази държава, след като не може да открие тези, които са виновни, поне не се опита да защити гражданите си.

Защо в България има хиляди подлези и надлези, които са неосветени? Всеки знае за тях, но и всеки ги преминава с бърза походка и страх, да не му се случи нещо.

Защо всеки ден чуваме за поредното убийство и приемаме, че това е нормално.

Чета коментарите под новината за намерения труп на момичето. Там преобладава мнението за връщане на смъртното наказание. Дори то да се върне, в България никога няма да бъде изпълнено, защото никой няма да може да улови виновниците, за да ги накаже след това.

Вероника е поредният случай на нещастието на едно семейство. Добро момиче, от добро семейство, което учи магистратура, работи, за да се издържа и сигурно мечтае за красиво бъдеще. Но това е вече в миналото. За Вероника няма бъдеще. То й беше отнето от поредния луд, който е обикалял  по паркинги и подлези в очакване на поредната си жертва...

След това я е изхвърлил като непотребна кукла.

Дано полицията разреши този случай. Дано родителите на Вероника открият утеха. Въпреки че колко години затвор бихте дали на човека, убил детето ви?

Все пак българският народ заслужава спокойствие. Заслужава да живее в една спокойна държава, където имат защита...

Където можеш да си тръгнеш от работа и да е прибереш у дома. Дано някога получим това спокойствие.

Едно момиче си отиде… Поклон пред паметта й!

Екипът на Lentata.com изразява своите съболезнования на семейството на Вероника! 

 



Гласувай:
7



1. elahikari - Живот ли бе да го опишеш
05.03.2015 01:47
Полицаи, кметове, политици извадете си главите от задниците! Хората не са защитени, да се придвижват свободно в страната си, за какви други права да говорим. Минал по тъмна уличка и изчезнал... Вярно, че полицаите са от некадърен по некадърен, но поне кметовете да спрат за момент да се чудят от къде да източат пари и да сложат някоя друга лампа, една две камери, но не няма такова нещо - от това няма как да се източат пари, не е важно че хората живеят в страх, не могат спокойно да се приберат до домовете си защото някой знае, че няма закони няма органи на реда, няма държава която да осигури нормалните човешки права.....ии този някой си прави каквото иска....

rroo

Да си получи заслуженото

Вяра
Бог да я прости Вероника,да е светла паметта и!Защо трябва да търпим това не знам... толкова хора си отиват без време .Жестоко е ,че го търпим и не заемаме никаква позиция това е отчайващото в България.

Възмутен на ента

Ми да го духат шибаната ни оправа,шибания ЕС..да го духат и всички други псевдо моралисти и тн...В страна,която стана помийна яма няма оправия..младите имат една възможност и никой не може да ги вини,че я правят Емиграция ;)..за съжаление ама това..докато едни си перът парите и крадът от народа самия народ се чуди кво става :)...Изгнание за всички вас продажни и крадливи копеленца..

боко тиквата

Хора бягайте от тази скапана държава където полицията пази тлъстите ни депутати и мафиоти За нормалните хора няма живот Това е истината Аз от 2 години съм в ГЕРМАНИЯ с 2 деца и жена ми ,не съм и сънувал такъв спокоен и щастлив живот С уважение към вас обикновения човек и с презрение към управляващите

toj

Аз предлагам да спрем да плащаме данъци, няма смисъл само да храним оня свинчуги в парламента. И без това нищо не вършат..

цитирай
2. elahikari - и още...
05.03.2015 01:54
светослав стефанов

за каква полиция си говорим бе то има ли такава във Б.Г. абсурд господ да дава сили на родителите на това невинно дете което бе убито по такъв жесток начин

Красимир
Ако съм на мястото на бащата на това дете, първо ще се смиря, ще я изпратя, ще се моля за нея, ще изчакам 40 дни... И след това ще се постарая да завлека с мен в отвъдното поне 40 мангала. Ще ги издирвам методично и ще прочиствам света от измет. То ясно, че останалото не е живот.

асдфдсф

Тия полицайчета мамини каква работа да свършат единственото което правят е да хванат някоя циганка че е откраднала нещо и след това я пускат. Повечето 95% са връзкари, те дори не могат изпита да си вземат, няма да ви казвам колко са глупави тези полицайчета, верно е че не взимат кой знае кви пари ама ако знаете кварталните и селските полицай ходят за по един час в района си и се черпят с тоя оня и е ги знаят кои са и кога са там, а дори са им и приятели, очаквате ли перстъпник да го е страх от такъв и от такъв който е 100 кила и не може да побегне камо ли да се качи някъде по ограда или таван....пълни идиоти са . Коупцията ни еба майката и така е заради комунизма, аз работя в държавна структура тук шефовете са вечни, от 20 години никой не ги е пипал и няма и да ги пипне, водят си техни хора по 4-5 човека в отдел и им дават максималните заплати а след това визмат някой алтав да им върши работата за минималната заплата, така е и в полицията за това казвам 95% са некадърни и 5% работят за мин.заплащане и защото трябва някой да върши работата. Така е не само там а навяскъде, останаха неграмотните лекари, учители, препователи, всички които се занимават с нещо 95% са неграмонти, затова сега сме на тоя хал и вината е в БКП!!! Те въвеждаха тая практика 45 години само че тогава кадърните ги беше страх да бягат а сега не е така и тук остават само самозванци и мързеливци!!! Само Левски и долу БКП!
цитирай
3. elahikari - и още....
05.03.2015 02:02
иванка
И над животни и над хора, полицията трябва да си гледа работата.Що ми се мисли,че този случай е доста елементарен-кражба,удар с брадва,убийство,хвърляне в реката, че то е ясно-идете в гетото и ще разберете всичко.Истината,тя е очевадна-някой знае,че тя се прибира от там, знае и за заплатата.Изрода долен ,алчен и брутален не се е задоволил с кражбата само.Кой би направил това, не е сам, няколко са отишли да си секат дръвца за огрев.И хоп девойчето им се е изпречело на пътя.Този случай е от ясен по-ясен.Гнусни, алчни ,човекоподобни ИЗРОДИ.Да затриеш един млад живот!Бог да прости душичката и клетите и родители дето цял живот мир няма да имат.

Владимир
Да гние в ада отрепката гнусна,най-вероятно циганска! Направо не седя в кожата си от яд и нерви!@@@@@@@

ludmil vutov
Първо: Родителите никога не биха се премирили, Вие бихте ли се? Второ:Зачернени До живот,познавам семейството и ако ли не , кво от това. Трето: Отиде си един млад, непокварен живот, защо, за торба пари за покварени вероятно наркомани, защо.Възмездие няма, прошка няма и правосъдие няма !

Павел
Бог да прости момичето!Искам,да попитам,къде отиват ,милионите левове,отпуснати,за *охранените*полицаи,като има 87%-неразкриваемост,на обири,убииства и кражби от домовете,на беззащитните старци

В. ТЪРНОВО
А защо никой нищо никога не написа или каза, че съвсем, съвсем близо до това място има циганско гето? Защо този факт не се споменава и взема предвид, защо не се обърне внимание и полицията първо там да разпита, а не лаптопа на момичето, приятели и т.н. Щото пак се прикриват неща, дано не съм прав, но удар с брадва от българин не съм чул още...

Бранимира
Съжалявам близките! Много семейства се затриха в тази държава! Едни поради лекарска грешка, други поради това че животът е на ръба на ицеляването и някои не издържаха, трети заради безотговорността на пияният шофьор и много заради липса на държавност. Съжалявам че реалността на обикновенният човек е толко отчайваща. Съжалявам че няма кой да си отвори очите
цитирай
4. elahikari - и още...
05.03.2015 02:22
Как няма да се случват подобни неща? Защо да не се случват? Каква аналогия си прави престъпникът? Сигурно си казва "Пфф то и тоя дето удуши оная Яна в Борисовата, ако не се беше върнал нямаше да го хванат" или "Ако космите не му бяха намерили, нямаше и да го осъдят" и си е стигнал до извод - 1во - хвърлям в реката - така няма да може косми да намерят и 2ро - бия си шута за екзотична дестинация...Ето заради това, при някои случай трябва да има гражданско въздействие и силен натиск - много силен!!! За да се оставя силно послание у потенциалните престъпници..сега аналогично, като прегазят още няколко деца по тротоари и пешеходни пътеки, да не се чудим от къде ни е дошло, при положение, че един прегазвач нямаме осъден с ефективна присъда зад решетки, да не говорим, че всичките си шофират, а и един си имаме дето и по билбордове го слагахме да си го гледаме, че е много убаф!!!...дано почиват в мир всички жертви на такива безкруполни престъпления, макар, че не ми се вярва да имат мира при тази тотална незаинтересованост за получаване на възмездие от наша страна като общество, към което са принадлежали тези хора..:(

векере
Смъртно наказание!Ако няма кой да го отсъди ,ако няма кой да го изпълни вярвам че много майки и бащи са готови.Държавата в момента с некадърните си институции само "ни подлудява и убива "

petkova
СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА УБИЕЦА!!!!!

Засега анонимно

Те не знаят какво можем да направим - предполагам мислят си, че са пребили волята на нашия народ до край. Аз вярвам, че българите можем много повече от онзи фалшив, (за мен), протест от 2013 г. Тогава протестиращи българи с малки деца раздраха и изгориха знамето на гей-хорта у нас. Все едно последните не са българи... Това, че родители крещяха: "оставка" за мен не направи техния протест по-малко подчинен на мафии и автократи. Убийството - то е заложено във възпитанието на малките българи. И то започва дори от дребни наглед поводи. Причините са в народопсихологията.




цитирай
5. elahikari - Писмо до убиеца на Вероника взриви мрежата
05.03.2015 02:25
КРОСС/ Убиецът на студентката Вероника Здравкова трябва да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна в стая 2 на 2 и до края на живота си да живее с мисълта за това, което е извършил. Това смята младата Елеонора Александрова, чието писмо до убиеца на Здравкова обиколи Фейсбук. Александрова споделя, че не познава жертвата. "Не трябва изродът, извършил това нещо, да се отърве със смъртно наказание", категорична е тя. Сред нас броди убиец - циганин, турчин, българин - няма абсолютно никакво значение. Това можеше да се случи на всяко място в града, без да е нужно наблизо да има наплив от живеещи наблизо роми", сподели пред "24 часа" младата жена. Тя не може да си обясни как 2 дни полицията търси Вероника, а накрая я намира рибар. "Дано тялото да е подхвърлено след огледа, иначе не ми се мисли какви хора ни пазят", казва Александрова. "Надявам се този път някои хора да свършат работата си час по- скоро, а не така, както се случи с Валя, Яна, Белнейски", споделя Елеонора Александрова. Публикуваме писмото ѝ от Фейсбук без редакции:
цитирай
6. elahikari - !
05.03.2015 02:34
"С какви чувства посрещна началото на новия месец? Това начало като убиец как ти се отразява? Чувстваш ли се като пречистен след това, което причини на една невинна душа, която тепърва навлизаше в дебрите на живота? Получи ли екстаз, виждайки сълзите на един баща, молейки се пред цяла България момиченцето му да бъде намерено? Почувства ли се горд българин днес, на 3-и март, и ако да - по каква причина? Заради това, че един човек намери "творението" ти, или заради това, че преди 137 години едни хора в една държава извоюваха свободата си, повечето от които с цената на живота си, само за да може днес ти, който и да си, да съществуваш? Защото от няколко дни ти не живееш, ти съществуваш. Как се чувстваш сега? Вечеря ли? Ще заспиш ли тази нощ? Защото Вероника няма да вечеря, но ще спи... тя спи и така ще е оттук нататък благодарение на теб. Семейството ѝ също няма да вечеря и няма да спи... много време ще е така... заради теб. Щастлив ли си? Пожелавам ти да я сънуваш всеки път, когато заспиш, да се чувстваш така, както се е чувствала тя тогава, когато ти си ѝ прекършвал крилете Това е твоята присъда, дано живееш, за да страдаш, смъртта ти ще бъде най-леката присъда за теб. Няма да има по-голяма присъда от това всеки път, щом затвориш очи, да виждаш нейния поглед. Пожелавам ти всяка секунда, в която премигаш, да виждаш сълзите и ужаса в погледа на мъжа, който я е отгледал с най-голямата любов на света - баща ѝ... Четеш ли сега? Четеш ли съболезнованията от близки, познати и непознати на един прекършен живот? Осъзнаваш ли колко нужна е била тук, на Земята? Всяка една буква, всяка една дума е наказание за теб, защото българите - мачкани и унижавани, за пореден път доказват, че в болката са едни - състрадателни, обичащи и обединени. Почивай в мир, Вероника!"
цитирай
7. elahikari - ЮДОКУРБАН
05.03.2015 02:37
Ангелите български воюват
с демоните на политиците ни.
Черните забрадки на майките
плетат мартеница.
Ели
от "Долината на смъртната сянка"
3 март 2015
цитирай
8. elahikari - широко затворени очи!
05.03.2015 12:02
Стига пропаганда,искаме залавяне на извършителя със преки доказателства.Този случай все повече заприлича на случая Белнейски като убийство и като размиване във времето.За мен нещата клонят вече в друга посока.Това убийство е извършено с цел помрачаването на националния празник и вкарването на страната в траур,тоест,това е политическо убийство на задкулисието.ЗАБРАНЕТЕ МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ,ПРЕСЛЕДВАЙТЕ ЗАДКУЛИСИЕТО СЪС НАЙ СТРОГИ ЗАКОНИ И УБИЙСТВАТА НА ХОРА ПО ХРИСТИЯНСКИ И НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ СПИРАТ

Анонимен
или с тъп и с остър връх...Аре к'во ни правите на будали тука и к'во шикалкавите. Я си кажете, че уликите сочат боляромасонски ритуал. Кой знае кви пари ще се кихат, за да се потули тази история. Сефте.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2015/03/05/veronika-e-ubita-s-predmet-s-typ-i-s-ostyr-vryh.256330,3


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1828769
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565