Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2015 06:53 - Илиян Здравков ли е истинският убиец на Вероника?
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 2258 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 10.03.2015 06:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Дни след като от полицията съобщиха, че са намерили убиеца на Вероника, нейните близки и роднини изразиха съмнения, че е хванат истинският извършител на убийството. Самият обвиняем- Илиян Здравков, 40г. рецидивист днес заяви пред медиите : ""Приличам ли на убиец? Бият ме и ме тормозят, тормози ме Йоско от Горна Оряховица”.

image
Макар от полицията да твърдят, че Здравков е направил пълни самопризнания, за близките на Вероника остават много неизяснени въпроси, които пораждат съмненията им, че е хванат истинският убиец на младото момиче.

От Lentata.com се свързахме с  великотърновеца Симон Милков-администратор на Фейсбук страницата ""ЗА доживотен затвор за убиеца на Вероника"", за да ни каже защо смята, че убиецът НЕ е Илиян Здравков.

Какво поражда съмненията, че Илиян Здравков е убиецът на Вероника?

Има доста въпросителни, които се зародиха преди и след брифинга на секретаря на МВР, в оставка.  Наблюдавахме един фарс. Това не е първия случай, в който виновния е невинен, а някой рецидивист поема вината му, след признания посредством една „гора“ бой.

Велико Търново е малък град. Всичко, което се „върти“, като информация е в подкрепа на Здравков, че не той е убиеца. Това разбира се, не е оправдава престъпните му деяния преди.

Аз не съм разследващ или криминалист, но не съм и циганин без образование. Ето въпросите, най-важните, които ме карат да мисля, че не Илиян Здравков е убиеца, а това е поредната постановка с цел манипулиране на реалната истина или прикриване на друг извършител.              

Как е успял от 19:00 ч до 19:15 ч. (защото се оказва, че влакът тогава тръгва за ГО, а там в 19:42 вече се е опитал да тегли пари от банкомата) - та как за 15 минути успява да я проследи от гарата до моста, да й нанесе 8 удара, да й събере вещите в торба, да завлече тялото до реката, да го хвърли и да се върне на гарата и да си хване влака?
 

Защо на мястото на убийството не бе открита и капка кръв?

Къде са дрехите на извършителя, с които е бил на местопрестъплението, обувките? По тези дрехи трябва да има кръв, не мислите ли, а от обувките следи? 
 

Защо му е след първия фатален удар и отнетата чанта да нанася още седем удара (на разпита Илиян на този въпрос отговаря с "не знам")?

Ако това, което посочват разследващите е вярно, то става въпрос за личен мотив, а не за убийство с цел грабеж. Каква връзка има между Вероника Здравкова и този циганин, според вас?

 Защо в този съвсем малък участък в продължение на няколко дни трупът не бе открит от полицията, водолазите, полицейските кучета (това е най-абсурдното), а от рибар, дни след това? Тялото е било близо 70 часа във водата, според МВР. Тялото не е било подпухнало, както съобщава бащата, след като е видял тялото на дъщеричката си?
 

Как са се събули дънките на момичето?

Тоест-има версия, че тялото е било подхвърлено в реката след огледа на полицаите  и местопрестъплението е друго?

Версията е моя, но е породена от съмнения. Логично е, след всички тези въпроси, това да си мисля. И нека да е ясно. Тези въпроси и съмнения, не са продиктувани целенасочено, а се пораждат след брифинга и казаното от представителите на МВР. Последователността на „събитията“, които представят Лазаров и Личев, не се покриват с версията, която лансират.

Някой дава ли си сметка, че в деня на убийството половината МВР подаде оставка?

За мен има три версии с трима извършители, различни.

Първата е с цел грабеж, но без умисъл за убийство с извършител Илиян Здравков. Втората, поради лични мотиви и ревност с извършител бившия и приятел. Третата, отвличане с цел проституция, извършител Йоско „Форда“ от Горна Оряховица. Нека обществото се поинтересува, кой е Йоско и дали не е съдействал за откриването на „убиеца“ Илиян Здравков?

Все пак-казаха, че е направил самопризнания- защо му е да го прави ако не е виновен?

Вижте, ако аз съм рецидивист, който трябва да лежи в затвора и без да съм извършил това убийство, някой „натиска“ разследващите за по-бързо разрешаване на случая, който се следи с голям медиен и обществен интерес, разбира се, че след няколко часа „профилактика“, ще призная. Още повече, когато нямам възможност за адвокат, който да ме защитава (не служебен).

Днес гледаха мярката за неотклонение на Илиян Здравков. Окръжен съд реши, че остава за постоянно в ареста. След съдебното заседание журналисти попитаха Илиян Здравков, защо е убил Вероника, a той каза :"Приличам ли ви на убиец? Тормозят ме! Бият ме!".

Вземете под внимание  и думите на служебния защитник на убиеца, който е редно да  защитава своя “клиент“, а той гласно се съгласи с наложената му мярка. Няма такава постановка и то с участието на най-върховните органи в държавата!

Така и не се разбра мотивът  за убийството... институциите мълчат-защо?

Аз също искам да знам! Родителите също! Лазаров, отговори на подобен въпрос, че той можел да отговаря за действията на полицията, не на убиеца. Ако не вие, г-н Лазаров, то кой? Аз ли съм глав. секретар на МВР? Изложихте се, г-н Лазаров. Случая в Горна Оряховица с убития Емил Шарков, а сега и случая с Вероника Здравкова. Как да ви вярваме? Как?

Мълчат, да! Дори и родителите на Вероника не знаят какво се случва. Сами казват ,че никой нищо не им казва, че не знаят мотивите и дори самите те не вярват, че това е убиецът на Вероника. Някой попита ли тях, какво мислят и какви съмнения имат?

Кмета и той се „изслу“ между микрофоните и хората. Отказва да бъде до протестиращите, защо ли? Той също е баща. Областният управител, нали  е „държавата“ на територията на областта?

Нека да е ясно, това не е първия случай на грабеж в този район. Очевидци, които живеят в района казват, че случаят с Вероника е фатален и 4-ти поред. Кой взе предвид завишената опасност в района и какви мерки предприе, за да противодействат на такива прояви на насилие?!

Ако Илиян Здравков не е убиецът на Вероника, какво говори това за българската полиция и власти?

Говори, че няма власти в тази държава, а само безотговорни консуматори. Означава, че държавата и МВР не могат да гарантират сигурността на жителите в град Велико Търново. Означава, че не са взети под внимание предишните случаи на насилие. Означава, че ГДИН (Главна дирекция за изпълнение на наказанията) не си е свършила работа, МВР също, щом не могат да установят издирвано лице за да го приведат в затвор за изтърпяване на наказание.

Държавата е едно човешко тяло. Приемете, че с всеки ден и всеки такъв случай, това тяло и крайниците му, атрофират. В един момент, ще се парализира, а тогава агонията ще е огромна, но за нас гражданите-суверена на тази държава. Случая с Вероника не е единичен и няма да е последния, за нещастие.

Призовавам всички граждани и жители на Велико Търново, а и от околността-областта, активизирайте се, наложете граждански контрол и искайте обяснения. Вероника, беше част от нас, гражданското общество на България. Много ми е трудно да приема, че едно невинно момиче е убито по толкова брутален начин, а убиеца е прикриван толкова умело от властите!

Искам публично да бъдат оповестени всички данни и факти, с които разполагат разследващите и обвинението!


https://www.facebook.com/pages/%D0%97%D0%B0-%D0%94%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%97%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%97%D0%B0-%D0%A3%D0%B1%D0%B8%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%9D%D0%B0-%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/1583146538593954

  image




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elanor11 - Едва ли...
10.03.2015 09:07
ще бъде огласена публично истината!
Особено,ако(както упорито се носи слух в Търново) зад всичко това стои синче на "голямо"татенце....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819735
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565