Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2015 17:56 - БОГОСЛОВЪТ ПРОФ. РУМЕН ВАТАШКИ: ЗАПАДЪТ СЪЗДАДЕ „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА“ И ГЕЙ ПАРАДИТЕ! ЦЕЛТА Е ЕДНА – РАЗРУШАВАНЕ НА ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1660 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

Проф. Румен Ваташки е богослов, преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Научните среди го считат за най-добрия специалист по въпросите на дейността на Римокатолическата пропаганда в България и реакция на Българската православна църква срещу нея. 

Проф. Румен Ваташки специализира в Папския институт за Изтока в Рим  през периода 1992 – 1997 г. Във Ватикана той защитава докторската си дисертация върху Капуцинската мисия в България (La missione dei cappuccini in Bulgaria 1916–1941). Автор е на 14 научни книги и една поетична.

Проф. Ваташки предизвика скандал в научните среди, след като уличи ръководителя на катедрата по теология в Шуменския университет проф. Ангел Кръстев в плагиатство. След разкритията проф. Кръстев подаде оставка.

Проф. Румен Ваташки е областен и общински координатор на „Атака“ в Перник.

Потърсихме мнението на проф. Ваташки за гей парада, политиката на Запада и бъдещето на християнството в България и в Европа и заплаха от „Ислямска държава“.

– Гей парадът – сексуална провокация ли е или желание на участниците в него да бъдат чути и приети за равноправни, проф. Ваташки?

– Става дума за пропагандиране на разврата. Защото всички граждани в България по конституция имат равни права. И не е нужно да се парадира. В случая се прави натрапчива пропаганда на ценности, които нямат нищо общо с християнството. Хомосексуализмът е противоестествена страст. Свети Апостол Павел е казал: „Не участвайте в безплодните дела на тъмнината, напротив – изобличавайте ги“.

– Все пак хората са различни. Всеки има право да си ляга, с кого си иска. Парадирането в случая е скандалното?!

– Да, така е. Бог е създал човека със свободна воля. Но не е нужно да се показва. Крайно време е Българската православна църква да вземе по-твърда позиция. Стига сме се позовавали на фалшивата толерантност. Толерантни сме, когато идват чужди религиозни учения и промиват мозъци, когато мюсюлмани проповядват джихадизъм, когато секти вербуват децата ни… Стига вече. Налагането на гей културата е духовно варварство над европейския континент. И целта е унищожаването на християнството.

– Европейски посланици поддържат гей парада?

– Те искат да ни наложат една ценностна система, която отдавна вече не е християнска. Защото лидерите от Запада са служители на съвсем друга култура – на глобализма и на неолиберализма. А тяхната цел е обезличаването на нациите и унищожаването на ценностите. Римокатолическата църква, която е много влиятелна, трябва да вземе отношение срещу тази унищожителна политика на ЕС. В момента Русия е единственият защитник на европейските християнски ценности.

– Отец Никанор от Гигинския манастир каза пред ПИК, че гей парадът е показател за нашата пълна дезориентация. А Западът, който го налага, е в криза и се обезличава без война.

– Да, точно така. Западът е болен организъм. Както казах, провежданата от него политика цели обезличаването на нациите. Но аз се надявам, че тя няма да успее. Хората няма да се поддадат на тази разрушителна политика. Ето, аз гледам българите. Не е вярно налаганото от политиците мнение, че мразим Русия. Слушах хората как се питаха кой е гледал деветомайския парад на Червения площад и какво му е харесало. Обикновеният човек не се поддава на толкова лесно промиване на мозъка. А, както казах, Русия в момента е единственият пазител на европейските християнски ценности.

– Хомосексуалистите искат равни права – например да се женят, да вървят хванати за ръка по улиците без да се притесняват, че някой ще ги нападне за това… Какво е било отношението на църквата през вековете към тях?

– Винаги отрицателно. Сега сме най-толерантни. Но гей парадите минават всякаква граница. Защото гейовете чрез тях искат да покажат мощ. А тези паради са за набиране на свежа плът.

– Как да разбирам това?

– Ами някои младежи от любопитство опитват и така се увличат. Аз имах среща с две столичанки скоро. Мъжете им точно така се увлекли и започнали да се срещат с мъже. Така стигнали до развод с жените си.

– Като говорим за унищожаването на християнските ценности, които са държали европейските народи 2000 г., това ли е причина за превръщането на „Ислямска държава“ в мода? Много европейци стават бойци на тази организация…

– Има връзка. Ние сме свидетели на ислямска пролет, а не на арабска. Режимът на Башар Асад зачиташе религиозните свободи на всички сирийци. Той беше светски режим. Това обаче не се харесваше на Европа и САЩ. И именно Западът създаде „Ислямска държава“. Асад предупреди, че един ден тя ще обърне срещу тях. И точно така стана. Свидетели сме на атентати. „Ислямска държава“, бидейки продукт на Запада, е самоунищожение на християнската култура. Джихадистите рушат древни храмове…

– Накъде върви Европа тогава? Какво трябва да направим, за да се съхраним, проф. Ваташки?

– В един момент всички църкви трябва да си подадат ръка в името на запазването на християнството. А папата трябва да вземе остра позиция срещу политиката на ЕС./ПИК

   Гласувай:
2
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. nikikm - Знамето
19.07.2015 21:43
на снимката не е българското и разваля хубавия материал!Отвесно спуснато,а то е умишлено направено и често явление,е вопиющо нарушение и гавра с Конституцията,чл.166 и символизира най-вероятно гибелта на България! Ако наведем нашето знаме до отвесно положение,белият цвят се пада вдясно! Тук и това е обърнато!Помислете!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1158156
Постинги: 2222
Коментари: 1461
Гласове: 1518