Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2015 08:43 - Христо и Антихриста
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1439 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  от Лора Симеонова 

Христо. Той е на 3, не на 33. Но е разпнат - в реанимацията на "Пирогов". Главата му - рана, кърпена заради мозъчния кръвоизлив. Вратлето - белязано от хватката на палачите, които са го душили. Крачетата - сини от ритниците им. Христо, жертвеният агнец, чиято душица, заклещена днес между Долната и Горната земя, носи кръста на непростимите ни грехове. Грехът на палачите си - също деца, увлечени в сатанинска игра. Грехът на майка си - подгонила хляба, загърбвайки безразсъдно сина си. Грехът на мълчаливите съучастници - съседи, вечно слепи за опасността, но винаги на първа линия за сеира.


Грехът на държавата - абсолютно импотентна


когато трябва да въведе ред, всее респект или въздаде справедливост.
Антихриста. Името му е Легион - но днес беснее в кожата на Александър и Патрик. БГ Антихриста е заченат някъде през Виденовата зима, когато от студ и глад умря и последната илюзия, че можем да сме нормална страна. Заченат е в пагубния страх за утре, който вече 18 г. ни парализира. И обсебени от почти невъзможната по нашите земи мисия - да изхраним малките си, отгледахме чудовища. По невнимание. Бавачките на Антихриста са интернет и улицата. А тези залъгалки са като руска рулетка - може да те възпитава в YouTube симпатягата Емил Конрад, но може да се натресеш и на Енгърфист - диджеят, възпяващ психопатите и серийните убийци, както е в случая на Патрик и Александър. И вместо да се вманиачаваш по селфитата във "Фейса", да изтезаваш 3-годишен почти до смърт, за да снимаш клипчета.


Защо го направихте, Патрик и Сашо?!


Страх ме е, че и вие не знаете. Че убивате на игра. Че сте мъчили Христо, както първолак мъчи муха - късаш крилцата, после крачката - и се радваш на агонията с невинната жестокост на дете. Без да се трогваш от болката. Уважението към болката, Патрик и Сашо, ни прави човеци. Вашите "бавачки" обаче няма как да ви научат на това. А къде беше майка ви?
Майката. Докато Патрик и Сашо са душили и ритали Христо, мама Невена може би е свирила Вивалди на пияни шведи, които се наливат с безмитен алкохол из северните морета. За да изкара 1200-та лева и да плати на бавачките палачи. Грехът на Невена е като на майката на Сашо и на хилядите други българки - които сменят не памперсите на децата си, а на гръцките, италиански или германски пенсионерки.


Не майки, а банкомати в изгнание


Само децата им плащат по-суров данък от тях. Кой знае в колко от домовете на прокудените "Skype и Viber майки" расте я някой Христо, я някой Антихрист? Дали ще изкласи палач или жертва - един Господ знае.


Съучастниците. Те изплуват след всяка трагедия с БГ адрес - първи ронят сълзи пред микрофони и камери. Чули, видели, даже предвидили кошмара, но дежурно замълчали. Ако Христо беше германчето Кристоф, сега нямаше да бере душа в "Пирогов". Просто съседите щяха да звъннат в социалните още при първия круиз по неволя на Невена. Подло, а?


Ние обаче сме "гроб"


Ще я разнасяме, ще я ругаем, но ще си траем. Защото колкото и да е кофти Невена, държавата е по-кофти. Не може да й се има вяра.


Държавата. Не е ли неин първородният грях? Люлка на несигурност и безхаберие, забила поглед в пъпа си. Социални, къде сте? Как помагате на самотни майки като Невена? Учители, къде сте? Колко замъглени души спасихте? Полицаи, къде сте? Колко деца отървахте от лапите на дилъри, ултраси и банди? Темида, къде си? Колко убийци и насилници посече, за да вземеш страха на изкушените от тъмната страна? Тишина.


Моля се да възкръснеш, Христо! Греховете ни няма да измиеш. Но поне с теб ще остане жива надеждата, че доброто все пак побеждава злото.

 



Гласувай:
2



1. elahikari - Психолог: Биячите на 3-годишния Христо също са жертви
23.07.2015 08:53
Психологът Иван Игов смята,че Александър и Патрик, които пребиха тригодишния Христо също са жертви. "Това са хора, минали през системата на образоването. Имат си и родители. Защо никой не е обърнал внимание ,че тези момчета имат проблеми с агресията. Да, знам, че едно тригодишно дете се гледа трудно. На този период хората му казват "малкия пубертет". И всъщност в тази ситуации едни деца са тръгнали да се доказват над други деца.Това всичкото го разбирам.Това, което обаче не разбирам е, как родителите и обществото са допуснали това да се случи", обясни психологът в студиото на БНТ.

Игов допълни, че ако децата в училище минават през обучение да са наясно със собствените си чувства, те ще уважават и ще разпознават емоциите у другите хора.

Той допълни,че едни 15 минути на ден общуване с детето са достатъчни за родителя. Но това време да е изцяло концентрирано към неговите чувства и емоции.
цитирай
2. elahikari - Пияни, Александър и Патрик снимали с телефон пребития от тях 3-годишен Христо (Обзор)
23.07.2015 08:56
“Детегледачите” се увличали по фитнес и слушали

диджей, който се вдъхновявал от серийни убийци и психопати

Тийнейджърите Александър Донов и Патрик Първев, които са обвиняеми за опит за убийството на 3-годишния Христо, са употребявали алкохол, докато са се грижили за детето, научи “24 часа”. Освен това са снимали клипчета с телефоните си, на които се вижда момченцето.

И двете момчета са тренирали фитнес. Увличали са се по диджей, който черпи вдъхновение от психопати и серийни убийци.

Майката Невена е

наела за

детегледач на

сина ѝ

Александър.

Той бил дете

на неин познат

Патрик идвал вечер в апартамента в “Зона Б19” да му прави компания.

Двамата младежи са прекарвали времето в слушане на музика и пиене на твърд алкохол. Все още не са ясни мотивите за побоя над Христо, както и кой от двамата младежи е инициатор на зверствата. В четвъртък се очаква те да бъдат изправени пред съда, за да им се определи мярка за неотклонение. Засега са в ареста за 72 часа.

Детенцето все

още е в кома в

реанимацията

на “Пирогов”, съобщиха оттам. Майката Невена редовно се интересувала дали има промяна в състоянието му, Тя ходи често в болницата, вижда го в реанимацията. Жената е в шок. Професионалната музикантка се върнала в България във вторник веднага когато я уведомили за инцидента с детето ѝ.

18-годишният Александър Донов, който е нает да гледа Христо, е бил слаб ученик. Все още не е завършил образованието си. Учи във вечерно училище.Приятелят му Патрик Първев е възпитаник на Първо СОУ в София. Има по-голям брат. С Александър били приятели от няколко години. Събрала ги общата им страст по музиката. Затова Патрик ходел в апартамента в бл. 13-14 в “Зона Б19”, където Александър се грижел за 3-годишния Христо, докато майка му свирела на круизни кораби.При ареста на двете момчета в понеделник вечерта са иззети и телефоните им, за да се провери на кого са се обаждали. В мобилните устройства са открити и клиповете, на които се вижда момченцето.
цитирай
3. elahikari - ---
23.07.2015 08:59
Малкият Христо

е бил удрян,

ритан и душен

В понеделник вечерта момченцето изпаднало в безсъзнание и Александър се изплашил. Позвънил на съседка, която подала сигнал на 112. От “Пирогов” пък уведомили отдел “Закрила на детето”, които изразиха готовност да вземат мерки по закон.

Съседи на Невена Велинска от блока разказаха пред “24 часа”, че не са чували детски крясъци от апартамента на Невена. Те недоумяват как майката се е доверила на 18-годишно момче да се грижи за невръстния ѝ син. Предполагат, че Александър е инициаторът на побоя над детето, а причината за това е да го накара да млъкне. Те са виждали по-често него, отколкото Патрик, който идвал от време на време. В профила му във фейсбук има публикации, които величаят марихуаната и призовават за агресия към полицията. Двете момчета били фенове на диджей Енгърфист, чието вдъхновение идва от психопати и серийни убийци.Никът на Патрик Първев в геймърски сайтове е “Bloody Legend” (Кървавата легенда). Момчето живее в “Банишора”. Имал си приятелка.

Александър Донов и Патрик Първев се увличали по фитнеса. В профилите им във фейсбук са качени много снимки, на които позират голи до кръста или тренират.

Майката на 3-годишния Христо Невена Велинска е завършила Музикалната акдемия. Изучавала е цигулка. Свири в рок групата “Три и половина”, нашумяла през 90-те. В артистичните среди Невена е позната като Малкия.

Свирила е с

известни български

музиканти по рок

фестивали, сред

които Васко

Кръпката и

Милена

През зимата с групата има участия по клубове в София и страната. През лятото пътува в чужбина. Свирят по круизни кораби за повече пари, както повечето от българските музиканти.

Бащата на 3-годишния Христо бил арменец. Невена не е имала брак с него. Разделили се по негово настояване. Изоставил ги след раждането на детето. Оттогава Невена сама се грижела за сина си. Всичко, което припечелела от участия и от гурбета в чужбина, отивало за момченцето ѝ.

цитирай
4. elahikari - !
23.07.2015 09:04
Карбовски казва, че е наела бащата на Александър, а не него: Жените трябва да работят. Те имат изконно право на това. И съответно трябва да намерят кой да им гледа децата. За малко. За часове, за дни. За седмици. Тъжно е да си самотна майка. Представете си самотна майка, която свири на цигулка. В България с това не можеш да храниш дете. Но, ако знаеш езици - те наемат за месец в чужбина, свириш, връщаш се, успяваш. И то успяваш красиво. Това е историята за едно момиче Невена, цигуларката, което гледа детето си. Досега никой не се интересуваше от нея и нейния тригодишен Христо. Справяха се криво-ляво. Тя пътува, плаща на бавачки, работи и тихо и гордо не се оплаква. Всеки в България рискува всеки ден в избора си. Медиите шумят, че цигуларката е избрала детето й да се гледа за две седмици от някакви неприятни тийнейджъри. Това не е вярно. Невена получава спешен ангажимент за гастрол в чужбина и не упява да намери детегледачка за това кратко време. Ако откаже гастрола ще изпадне от букинга на търсените музиканти и няма да получава други предложения за работа. За да може да свири на цигулка и да храни детето си Христо, Невена Велинска се уговоря със своя близък познат Светлозар Донов да гледа малкия Христо за три седмици. Малкият Христо е най-спокойното и тихо дете. Всички му викат Еци. Той е едно от стотиците хиляди деца, който разбират от Скайп. Майка му се обажда всяка вечер и си говори с него по Скайп, когато не са заедно. Всяко време има своите изисквания към майките. Светлозар е възрастен и отговорен човек на пръв поглед. Но той е и брокер на недвижими имоти, много зает. Някакси междудругото доверява детето Христо на сина си Александър. Ако познаваше сина си, нямаше да направи това. Защото синът му има приятели, които са от новото поколение отвратителни деца, без идея за зло и добро. С идея само за силен и слаб. И идея, че силният трябва да наказва слабите. Двадесет дни преди това.
цитирай
5. elahikari - !
23.07.2015 09:05
реди цигуларката да замине, личната докторка на Невена и Христо д-р Нелия Иванова преглежда детето и установява, че е в чудесно здраве. Ден след заминаването контактът на цигуларката с детето е нарушен. Тя не успява да го види по скайп. По-късно възстановява контактите си и започва да подозира, че е направила лош избор на детегледач. Вижда го и в деня преди Христо да бъде пребит. Детето е умърлушено, но не успява да каже нещо на майката, което да я притесни. Има хора, които обвиняват майката, че е оставила детето й да бъде тормознено постоянно и дългосрочно от някакви небивали тийнейджъри-детегледачи. Това не е така. Въпреки откритите стари хематоми, насилието върху детето е било пиково, в деня на комата. Всъщност цигуларката успява сама да спаси детето си. Когато не постига за пореден път контакт по скайп със Светлозар и Александър, тя се обажда на съседка. Съседката звъни на врата на апартамента и след като някой отваря тя разбира, че детето е зле. Майката успява да види по скайп как изнасят детето й полумъртво. Някой прекъсва скайпа, за да не гледа. Изборът на детегледачка е грешка на майката. Изборът на бащата - да остави част от отговорностите за малкия Христо на сина си Алексадър е грешка на бащата. Това, че двамата биячи са представени като детегледачи е грешка на медиите. Майката дори не е виждала втория тийнейджър. Но дори и всички тези грешки да се обединят и всяка да се умножи по три - пак резултатът не може да е едно малко пребито дете в кома. Явната грешка, общата и повтаряната е тоталното оскотяване на едно поколение, за което няма нищо свято. Едни бъдещи хора, които смятат, че насилието върху по-слаби е шега. Те са грешката. Тези хора, полу-деца, са резултат от общата изпробвана злост на едно общество, в което няма нищо свято. В такова общество е напълно закономерно да пострада детето. Пребитото дете на цигуларката. После да пострада и цигуларката.
цитирай
6. elahikari - !
23.07.2015 09:08
Утре двамата биячи ще ги пуснат, за да станат част от един злочест десетгодишен процес тип „Стоян Балтов”. Нескончаема игра, в която биячите губят процеса, но успяват да избягат зад граница. Всеки го прави. И нескончаемата битка на една работеща жена, която ще бъде наказана за това, че е работила. Всеки оставя детето си за малко на ДРУГИТЕ. И презумпцията е, че те са нормални. И не ти трябва писмен договор, за да оставиш детето си на някого. Но другите не са нормални. И ще се радват на ненормалната си свобода, докато Христо и Невена ще плачат, защото, мога да се закълна, държвата ще е сто пъти по-жестока към тях, жертвите. А не към Насилниците. Ще се опита ли държавата да раздели работещата жена от пострадалото й дете? Ще бъде ли хвърлена вината отново върху жертвите, какъвто е обичаят тук?! Помогнете на цигуларката и детето й да не стане така. Помогнете на работещата жена. И на пребитото й дете. А медиите?! Медиите упорито публикуват лицето на работещата жена. Утре ще публикуват и лицето на детето. Затова този материал е илюстриран с бицепси. Мартин Карбовски Екип ЛЕНТАТА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1820182
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565