Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2016 02:18 - Имате ли дупе, дьонмета, за черното безсмъртие
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1210 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 30.01.2016 07:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Имената им пак не чухме, а трябваше да ги извикаме и запомним - ако всички измрем, кой ще разказва за тях. Нека планината ги помни, както искаше дядо Галушко – бащата на изгорения Горан от „Време разделно”. На нас обаче техните имена ни трябват за пантеона на черното безсмъртие – да ги допишем в разширеното му издание, да знаят следващите с какви предатели делихме живота си.

Иначе фабриката за нови исторически истини ще продължи да работи анонимно, докато ние пак играем футбол с поредната търкаляща се министерска глава. Колко такива топки вече сменихме, а дьонметата на новото отстъпление все остават в тайна.

Кои бяха рекламните лица на Съжителството, чии бяха плътта и кръвта за възмущението ни. Сякаш това Съжителство падна от небето и право в учебната програма – нали нечия мисъл го е формулирала, нали нечия ръка го е дописала и защо никой не вдига ръка, когато питаме за него.

Дори и Съжителството да не отменя Робството, а само да го подменя чрез битовизми като кулинарни рецепти, които са си разменяли християните и мюсюлманите в империята – пак имаме въпроси към тайния образователен орден на дьонметата. Например, може ли с битовизми да се изучава едно историческо време и защо не се изучава лихвеният процент, при който са съжителствали германци и евреи между двете големи войни. Какви рецепти са си разменяли те по времето на Райха - за микровълнова фурна или за пещ.

Опитайте се да махнете само една жертва от общоналожените милиони на Холокоста и ще свършите в затвора. Защото по тази тема светът е демократичен като Инквизицията по времето на Джордано Бруно. А специално на българската клада съчки ще хвърлят точно онези, които осмиват историческата ви чувствителност и я обясняват с робски комплекси.

Смелостта им стига само за подигравки, защото са дьонмета и дори не са еничари.

Един еничар щеше да покаже гордост и да отговори – отвориха ми очите за новата истина. Така отговаряше завърналият се потурчен син Караибрахим, когато баща му го питаше какво са сторили с него.

Същото искаме да питаме и дьонметата - синковци, какво направиха с вас и кой го направи. Насилваха ли ви нещо, вие дърпахте ли се, или всичко беше доброволно. За няколко семинара, за две-три командировки и за малко джобни ли вършите всичко.

На колко се изчислява един Захари Стоянов и можем ли да си откупим обратно „Записките”, за да ги върнем в учебниците. Има ли някъде ценоразпис, имате ли материално отговорно лице и с кого трябва да преговаряме.  

Искаме да знаем толкова много неща за вас, а дори не знаем кои сте. Разбираме единствено, че сте страхливци, а искаме да научим и нещо за семето ви поне до пето коляно. Познаваме такива династии от предатели – и при вас ли е генетично.

Искаме да знаем какво е семейното ви положение и как обяснявате на децата си хляба на масата – татко днес имаше добър ден, продаде няколко кила история и ви купи нещо за ядене, а мама го приготви по запазена рецепта от обмена на Съжителството. Или ги послъгвате, че работите по един проект към една фондация, вземате едни пари и въобще си е работа като работа.    

Искаме да знаем за сексуалните ви влечения – не заради жълтото, а дали смятате да продължавате рода. Или смятате да си татуирате на задниците „живей за мига” и да я карате през просото на времето. Важно ни е да го знаем, защото е важно какви хора определят отношението към Родовото и Националното. Да не се получи конфуз, че това са хора, които собственият им род не иска да вижда и чува, а пък те не искат да чуват за неговото продължение.    

Имаме нужда от толкова много информация за вас, а не знаем дори имената ви. Нямате дупе да ни се представите, нямате очи да ни погледнете. Нямате и нищо общо с Караибрахим – де да бяхте еничари, но вие сте долнопробни и страхливи отстъпници.

Може да се скриете и този път от нас, но от планината няма да можете. Все някой ден ще се разчуе, защото винаги се разчува, и тогава започва черното безсмъртие. Имате ли дупе за него, или ви през него – нали живеете за мига.

Калин Руменов




Гласувай:
8



1. elahikari - ВМРО се оплака от турско влияние в МОН
30.01.2016 07:53
За цялостно и съвестно разследване на сигналите за турско влияние в Министерството на образованието настоява ВМРО, съобщиха от пресцентърът на политическата сила.

Поводът за реакцията на патриотите е информацията, че началникът на политическия кабинет на досегашния министър Тодор Танев Мюйессер Солак, е проверявана от ДАНС.

"Тази жена е от квотата на партията НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок. Изключително притеснително е, че се допусна протурска партия да прокарва обезбългаряване на образователната ни система чрез неглижиране на фундаментални исторически и литературни текстове", категорично са от ВМРО.

Депутатите от партията вече настояха за отстраняване на отговорните лица за скандалните намерения на МОН за пренаписване на историята - директорът на дирекция "Образование" Евгения Константинова, началникът на политическия кабинет Мюйессер Солак и заместник-министър Ваня Кастрева.

Патриотите питат: Вярно ли е, че досега в МОН е имало излишно голямо влияние на тази партия? Ако е така ВМРО призовава премиерът Борисов и реформаторите да прочистят всякакви протурски елементи от това ключово министерство.

"Новият министър трябва да е патриот. Само така ще се гарантира, че образователната система ще генерира патриотично обучение, учещо българчетата на любов към Родината и на гордост с историята", посочват патриотите от ВМРО.


цитирай
2. elahikari - !
30.01.2016 07:57
Соцлидерът настоя най-накрая на бъдат съобщени и имената на експертите, които отговарят за учебните планове и местят напред - назад произведения и автори, защото е ясно, че решението за промяната им не е еднолично на министъра.

Прочети още на: http://www.dnes/obrazovanie/2016/01/29/syjitelstvo-to-izkara-izvyn-nervi-stoletnicata.291279
цитирай
3. kvg55 - Прав сте. Отнесе го само министъра. ...
30.01.2016 18:05
Прав сте. Отнесе го само министъра. Но той не пише учебниците.
Някой ни пробутва подмяната, за когото само се досещаме, но никой не го закача.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819458
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565