Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2016 18:25 - Нови жертви на обвинения в блудство треньор по джудо Симеон Ценев
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.02.2016 18:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
След разказа на няколко ученички, че са били насилвани сексуално, още жени разказаха подобни истории. Едната е отпреди 22 години. По думите на потърпевши Федерацията по джудо е знаела какво се случва, но си е затваряла очите. 
 

 

„Относно случая отпреди 22 години в Българската федерация по джудо не е постъпвала жалба нито от момичето, нито от родителите. Аз разбрах от нейната треньорка, след което се обадих на Симеон Ценев, за да даде обяснение. Той разбира се отрече. Родителите тогава решиха да се справят с нещата, като го набиха”, обясни в „Здравей, България” Асен Коруджиев, генерален секретар на Федерацията по джудо.

 

Той допълни, че в периода от 1980 до 1990 г., когато е работил с Ценев, не е забелязвал признаци на подобни действия. В последните години обаче се чували повече слухове, които обаче не били сериозни, така че да се вземат конкретни мерки. 

 

„Офисът на Федерацията се намира на 6 км от въпросната стаичка, където са се извършвали тези неща. Много по-близко до тези проблеми са били треньори и съученици”, аргументира се още Коруджиев.

 

„Изискахме от президента на спортен клуб ЦСКА, който е пряк началник на Симеон Ценев, да бъде отстранен. Получих информация, че е направено, но мисля, че това не е достатъчно, тъй като за да стане законно това, трябва да се свика общо събрание. Ако не бъде свикано такова, трябва да се намеси Министерството на спорта”, поясни Асен Коруджиев.
 

Потърпевши: Федерацията по джудо си затваря очите за сексуално насилие http://vbox7.com/play:738f57c22a


 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1829980
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565