Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 00:00 - Георги Марков: България ще бъде нападната от бежанци, агресивни като тези в Македония
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 България ще бъде нападната от бежански натиск и трябва да защитим националния си суверенитет. Това заяви пред Фокус бившият конституционен съдия Георги Марков. Според него страната ни е застрашена от агресията на бежанците, каквато видяхме по македонско-гръцката граница.

„Трябва да дойдем на себе си като държава, особено с оглед на това, което се случва в съседна Македония и Гърция. Как е възможно с камъни, дървета, ножове да се напада македонската гранична полиция. Защо Мартин Шулц и ЕП не излезе с декларация, в която да осъди инвазията, агресията в Македония. Българските институции не трябва да разчитат, че на нас ще ни се размине. Ние ще бъдем нападнати по същия начин, по който е нападната Македония. Когато тези орди дойдат до нашата граница, ние на телефон 112 ли да звъним или ще се защитаваме? Що са либерален кретенизъм е това, което се говори от българските институции. Кога ще бъдат свалени либералните очила и ще се заяви, че ще се брани европейската граница. Ние не можем да бъдем второ качество хора в собствената си държава“, коментира още Марков. Според него страната ни трябва да изгради стена по границата. Георги Марков каза още, че държавата трябва ясно да заяви, че не приема квотите за преразпределение на бежанци. Тема на президентските избори трябва да бъде т.нар. „преселение на народите“ и заплахите за България и Европа, каза още Георги Марков.

Хората, които преминават за хиляден път българската граница, са агресори и престъпници, каза още Марков. Той обясни, че според Наказателния кодекс мигрантите носят наказателна отговорност за това, че преминават границата без разрешение и не на законоустановеното място.

„По член 279, ал. 1 от българския Наказателен кодекс те носят наказателна отговорност за това, че преминават границата без разрешение и не на законоустановеното място. Досега аз не съм чул български съд да е обявил, така, както унгарските например, три години ги съдят в Будапеща, да е осъдил на пет години затвор тези агресори“, посочи Марков. Според него хората, които преминават българската граница, не са бежанци.

„Бежанци няма. По българската Конституция бежанец е този, който има право да получи политическо убежище. Това са само тези хора, които могат да се легитимират със съответните паспорти и да докажат, че те са преследвани в своите държави“, обясни бившият конституционен съдия. По думите му, никой от влизащите в България не казва, че търси политическо убежище.

„Никой от тези хора въобще не казва, че иска политическо убежище, а иска да отиде при госпожа Меркел. Те са абсолютни агресори и престъпници“, добави Марков. Той коментира и групите от граждани, които залавят мигранти, и заяви, че според Наказателния кодекс действията им не са незаконни.

„Член 12 от Наказателния кодекс подчертава, че не е общественоопасно деянието, което е извършено, за да се защитят от непосредствено противоправно нападение обществени и държавни интереси“, каза Георги Марков.

Той коментира още, че гражданите, които залавят мигранти, влизащи в страната ни, защитават суверенитета на страната ни. Българските институции и политици трябва да знаят, че според Конституцията никой не може да си присвои народния суверенитет, подчерта бившият конституционен съдия.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819992
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565