Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2016 15:32 - ХОЛДИНГЪТ НА НЕСВОБОДАТА. ВИЕ СТЕ В НЕГО.
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
0



  Ясен КРАЙЧЕВ image

Чували ли сте за тази фирма? ЛОБИТРАНС.

Транспортна фирма, занимаваща се с превози на хора и товари. Може и да не знаете, но сте длъжни да пътувате с нея. Засега е неписано правило, но скоро ще бъде официализирано и законово регламентирано…

-          Абе, бачо, гледаш ли какво става? Разни шматароци, предимно студенти, се организират по Фейсбук и ни прецакват! Казват си кой кога ще пътува по даден маршрут и после си поделят разходите за гориво…

-          Ха! В никакъв случай няма да ги оставим така, ще ни бъркат в джоба тия... Маминката им… Ей ся ще звънна на Големия Бачо Горе. Да не станеме на кълбета с тия студентчета!

Всички трябва да ползваме Лобитранс. Дори да караме жена си на работа сутрин или да взимаме детето от детска градина.

Какви са тези неща? Как така нерегламентирани превози без билет??? Къде са превозните документи, товарителниците? Нали „билетът е вашата застраховка” – така пишеше едно време на билетчетата от градския транспорт.

-          Ало, Голям Бачо? Абе тука разни измекяри ни цакат с топла бира. Не стига, че им взимаме прескъпо за билети, не стига, че някои автобуси карат без спирачки и минаваме проформа технически преглед, ами сега и си пътуват сами за петкратно по-ниска цена…

-          Така ли? Ей ся ще им… Още утре събирам колегите да им кажа, вие изкарайте 50-60 автобуса пред парламента. Нещастници!

Шест месеца по-късно. Група студенти отиват да празнуват студентския празник в Пампорово. Всяка кола се спира от патрул на КАТ.

-          Добър ден! Майор Майоров от Лоби…ааа Второ Районно, гр. Пловдив. Документите, ако обичате – вашите, на колата, превозните и на пътниците.

-          Амаааа…г-н полицай…ние такова…отиваме на осми декември, ние сме колеги.

-          Абе какви колеги бе, момче! Нали ви виждам, че сте с багажи, това са туристи – петнадесета кола спирам от началото на смяната и все тия оправдания слушам – студенти-муденти. Тия вафли сме ги яли! Ще пишем акт!

-          Ама как така…

-          Ама няма ама! Предвижда се и спиране от движение на МПС-то…освен ако всички пътници не слезнат и багажа не се свали!

-          Г-н полицай, ние отиваме за два дни в Пампорово, за празника, не нарушаваме нищо. А как да си занесем багажа?

-          Ами с рейса!

-          Е, аз искам с колата да си отида…

-          Като искаш – пращаш си куфара по Лобитранс, тръгваш си сам в колата нагоре, чакаш автобуса в Пампорово, прибираш си багажа и така. Хайде сега ще пишем или…

Лобитранс е само част от Холдинга на несвободата. Той включва още Лобихран, Лобител, Лобигаз, Лобиток и стотици други.

Всичко от външна страна изглежда много нежно – ние се грижим за вас, ние не сме против, просто искаме регламентация и т.н.

Никой не си задава въпроса защо след като горивата от една година са значително по-евтини, нищо не поевтинява. Или може би цените на билетите изобщо не зависят от това?

Как е възможно човек сам, в автомобил, да пътува по-бързо и евтино, отколкото с обществен транспорт? Или може би и това е нормално?

 Защо се скача толкова срещу услуги като Юбер и групите за споделено пътуване във Фейсбук?

Скоро трябва да се наложи регламентация и на дишането, и на пиенето на вода от чешмичката в парка, както и на ходенето по улиците. Че как така без винетка?

Я веднага на всеки по един стикер на челото! Плюс това – медицинско, застраховка…закъде без тях? Че нали може да се спънете, да се подпрете на някой друг минувач и да му счупите ръката! И тогава – забрана за излизане пеша от къщи! Звъните едно телефонче по Лобител, викате кола на Лобитранс и тя ви кара до магазин на Лобихран…откъдето да си купите хляб и кренвирш, за да съществувате. Да съществувате, точно така. Не да живеете!

Дотук ни докара задължителната свобода.

Както Голям Бачо ще ни задължи да гласуваме задължително, но ако гласуваме против всички, то значи бюлетината ни е недействителна…което реално и досега можеше да става и се изразяваше от мнозина чрез задраскване на бюлетината или рисуването върху нея на математически уравнения от вида Х, У и един символ, неизвестен на математическата наука.

Сега обаче става интересно – ако два пъти не гласуваш, ти отнемат КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО да участваш в изборите…

Освен ако не се излъжеш да се регистрираш отново. В този смисъл, вече няма избирателно право, а задължение за регистрация. А квадратчето „Не гласувам за никой” остава без значение.

Да не би случайно партията НГН (Не Гласувам за Никой) да вземе да спечели изборите. И к`о пра`йм тогава?




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819412
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565