Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2016 04:27 - Протест: Скъпият билет – война срещу трудещите се!
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 576 Коментари: 1 Гласове:
0



 Организаторите се канят да "завземат" автобуси из София
Евробилетче, ала в джоба – българска заплата Защо хората трябва да плащат за дупките в бюджета?
Увеличаването на цената на билетите ще означава война срещу трудещите се, срещу бедните и слабите, война срещу "крайните квартали"!

Това смятат организаторите на поредния протест срещу поскъпването на билета за градския транспорт в столицата. Той е насрочен днес за 18 часа пред Столична община. След това протестиращите ще потеглят на шествие из столичните улици.


"Ще минем по улица "Раковски" до бул. "Сливница, където за една спирка, ще бъдат завзети автобуси от градския транспорт, за да се придвижим до централата на т.нар. "Център за градска мобилност" на бул."Мария Луиза", пишат организаторите.

Един от общинарите, които подкрепят протеста е Борис Цветков от БСП. Той е категоричен, че поскъпването ще има голям ефект върху финансовото състояние на пътуващите.

"В страна с голяма бедност и силно икономическо неравенство не са много хората, които биха могли да дадат 300 лв. за годишна карта", каза той пред bTV.

Софиянци ще могат да сменят старите билети за нови на 4 пункта до края на септември.

Пътниците в градския транспорт ще трябва да доплатят по 0,60 лв. на парче за всяка еднократна карта, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

При талоните ще трябва да доплатят разликата до 12 лв. каквато ще е новата цена (от сегашните 8 лв.) Започнатите "десетки" ще се сменят с чисто нови, но отново ще трябва да се доплати до новата цена.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elahikari - Гратисчия скочи със спрей на контрольори, после ги нарита
31.05.2016 04:29
Пътник без билет нападна трима контрольори в трамвай. Служителите на Центъра за градска мобилност поискали да проверят мъжа, при което той извадил лютив спрей и ги напръскал по очите.


Според свидетели, след това мъжът започнал да ги рита. Инцидентът е станал около 12.00 часа в трамвай по линия №22 на спирката на бул. "Дондуков", близо до английската гимназия, съобщи "Дарик".

Прочети още на: http://www/sofia/2016/05/30/gratischiia-skochi-sys-sprei-na-kontroliori-posle-gi-narita.304011
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1820126
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565