Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2016 19:07 - Турция никога не е имала намерение да спазва споразумението за бежанците, смята Ангел Джамбазки
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 572 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Геноцидът над арменците през 1915 г. от Турция е факт, Германия го призна вчера, за да върне баланса в отношенията с Турция. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО) пред БТВ. Напоследък остава впечатлението, че германския канцлер Ангела Меркел е твърде мека с Турция, уточни евродепутатът.

Германският Бундестаг прие вчера почти единодушно резолюция, с която обявява за геноцид избиването на арменци в Турция през 1915 г. Решението очаквано обтегна отношенията между Германия и Турция. Анкара отзова посланика си в Берлин.

Решението на германския парламент предизвика протести в Истанбул. Консулството на Германия беше отцепено за по-голяма сигурност.

Според Джамбазки Турция никога не е имала намерение да спазва споразумението за ограничаване на бежанския поток към Европа. Той обяви, че тези дни ще стане ясно нещо скандално около споразумението – фактът, че то е едно много скъпо прессъобщение, защото на Турция ще бъдат преведени милиарди. Турция просто иска да изнудва европейските лидери, свята евродепутатът.

Според композитора Хайгашот Агасян решението на Германия идва сега, защото сега му е дошло времето. И той смята, че то цели да сложи рамка в отношенията между Турция и Германия. Турция трябва да погледне историята лице в лице, смята композиторът.

Бившият просветен министър проф. Тодор Танев е на мнение, че Анкара много добре използва кризата с бежанския поток.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1831728
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565