Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2017 10:23 - ОБЩА КЛАДА пред парламента
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 252 Коментари: 0 Гласове:
3  ЧЛЕН 417 от ГПК е в пълен разрез с европейските директиви за защита правата на човека и на кредитополучателите!

Понеже алчните уж „народни представители“ отказват да чуят исканията на българският народ за незабавна отмяна на чл. 417 от ГПК и свързаните с него разпоредби, организирам ОБЩА КЛАДАпред сградата на злото – парламента!

І. Категорично заявявамe искането си за отмяна на чл. 417 и свързаните с него разпоредби от ГПК. Чрез приложението на този член в нашето законодателство се нарушава правото на защита на лицата, страни по съдебен спор и им се отнема правото на справедлив процес. Чл. 417 от ГПК нарушава и редица международни актове, по които Република България е страна, а именно: Директива 93/13/ЕИО на Съвета от 5 април 1993 година относно неравноправните клаузи в потребителските договори /включително на договорите за банков кредит/, чл. 47 от Хартата на основните права на Европейския съюз и на принципа на ефективност при прилагане на правото на съюза, както и чл. 6, чл. 13, чл. 14 от Конвенцията за защита правата на човека и много често и на чл. 1 от Протокол № 1 към Конвенцията защитаващи правото на собственост. Повече информация.

Към исканията за отмяна на чл. 417 добавяме и следното:

За незабавно разпускане на арбитражния „съд“ и преустановяване на практиката потребители да бъдат подвеждани, или принуждавани да подписват, че се съгласяват да бъдат съдени от арбитражен (частен) съд!

За разпускане на колекторските фирми, които представляват легализиран инструмент за изнудване и тормоз!

Повече за скандалния член 417 тук.

Споделяйте с близки и приятели, за да се съберем необходимият брой хора и да сложим край на финансовото робство.

 
Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1157846
Постинги: 2222
Коментари: 1461
Гласове: 1518