Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2017 19:55 - за евтаназията на топлофикация - София или защо пропада България?
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1665 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6156788

Авторът Кирил Борисов смята, че в другите градове като са частни Топлофикациите не се краде ? ...Алооо господине, как не разбрахте, че докато в закона не смените ДОСТАВКА с ПРОДАЖБА , по точно в Общите условия ....нищо няма да се промени ! Толкова сте всички учени, а не проумяхте това важно нещо ПРОДАЖБА трябва да е в закона за да има пазарни отношения и да си купувам топло, ако искам ! А ако не искам няма да си купувам ! И в магазина влизам за сирене само като имам пари, а ако нямам не си купувам !!! ЯСНО ли ви е ?!? Сега Топлофикациите били те частни и общински в едно гърне пърдят ....ДОСТАВАТ ти без да те питат и ти пишат фактури за плащане ! Идиоти ли сте бе, че не го проумяхте това ?
Всички са се загрижили за Топлофикация, а никой не вида дейността с която монополиста е превърнал хората в роби, като им е отнел правото да купуват топлината. Конституцията, Закона за енергетиката и общите условия са за продажба, при която продажба са налични облигационни отноения. Да ама не? Топлофикация отказва да изпълнява законовите си задължения и да продава топлината, за което в общите условия си записва да доставя в абонатната станция. Доставката е еднострано действие, което изключва съществуването на облигационно отношение, т. е. не съществува правно основание за Топлофикация да осъжда хората чрез "независимите съдии"? Какво представлява доставкат?
Доставката е еднострано действие за производството на ненужни на обществото некачествена топлинна енергия, която не притежава кочеството стока и не може да се продава и купува. мястото на доставката е абонатната станция, поради което след мястото на доставката топлината е безстопанствена - Топлофикация не полага грижите на добър стопанин да гапантира параметрите на топлоносителя в отоплителния контур след абонатната станция - в сградната инсталация. Доставяното в абонатната станция количество топлина е ценообрацуващ елемент и не е пазарен елемент, защото е определено от топлинния товар(мощността) на сградната инсталация, а не е определено чрез сделка от купувач. 
За гражданите не съществува способ, метод, начин да се спасят от произвежданите ненужни на обществото количества некачествена топлинна енергия, която не притежава качеството стока, нагнетявани в сградната инсталация, която се намира след абонатната станция, определяни от монополиста, властта и мафията като количества (такса) за сградна инсталация.
Топлофикация, чрез престъпната "доставка" онтема от гражданите правото да купуват, кога ще се разбере тази елементарна истина. Не можеш да купиш нещо, което не се продава. Ето за това Топлофикация и съдът осъждат хората, защото са ПОЛЗВАЛИ безстопанствена топлинна енергия.
   Мая Манолова: КЕВР се е превърнала в обслужващ персонал на енергийните дружества?
КЕВР не се е превърнала, а "Народното" събрание е превърнало КЕВР в обслужващ персонал на търговските дружества - монополисти в енергетиката със ЗЕЕЕ - Държавен вестник брой 108 от 2001 година (за парното чл. 106а ЗЕЕЕ) В този брой на Държавен вестник е публикувано прехвърлянето на компетентността за изготвянето на акта по прилагане на закона (общите условия) от търговските дружества в енергетиката, който акт съгласно чл. 16, ал. 1. т. 6 ЗЕЕЕ би трябвало да се изготвя от КЕВР? С даденото от "Народното" с
ъбрание право на монополистите да изготвят акта по прилагане на Закона за енергетиката - (общите условия за продажба) - законодателя със закона е поставил КЕВР в подчинено положение на монополистите, който изготвят акта по прилагане на закона. Кога ще разберете тази проста истина, която съм повторил хиляди пъти. 
Ето защо Топлофикация при изготвянето на акта по прилагане на закона - общите условия - изхвърля от тях всичко свързано с продажбата и пазарните условия и го замества с престъпната "доставка" и диктува на КЕВР, да одобри тези престъпни общи условия, с прилагането на която топлоснабдяването се превръща във вид терористична дейност, осъществявана от Топлофикация с цел унищожаване на населението, като произвежда задължения на гражданите без тяхно знание и съгласие, неограничени по размер и срок, за които задължения "независимите" съдии са построили специална поточна линия за издаване на осъдителни присъди срещу гражданите, без наличието на облигационни отношения.
Сега, всичко живо що е с власт, защитава терористичната дейност на Топлофикация, която защита генерира тотална корупция във всички органи и организации, на всички нива - без изключение.
"Доставката" при парното е един огромен воденичен камък на врата на пропадналото от корупция общество, който с шеметна скорост ни влачи в бездънната бездна!
АНГЕЛ МАРКОВ



Гласувай:
4



1. elahikari - ГЛАС ОТ НАРОДА:
07.04.2017 20:02
СПРЕТЕ ДА ИЗНУДВАТЕ ХОРАТА С ДОСТАВКИТЕ СИ БЕ БОКЛУЦИ! КОЙТО НЕ ИСКА ДА ПОЛЗВА УСЛУГИТЕ ВИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ОТ ТАКСАТА СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ И НА НЕГО ДА МУ СЕ ПЛАЩА ЗА КОРИДОР ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ. ЗАЩОТО ТИЯ ИЗРОДИ ПОЛЗВАТ ЧУЖДА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ЗА СОБСТВЕНАТА СИ ИЗГОДА. ТОПЛОФИКАЦИЯ ДЪЛЖИ МИЛИОНИ НА ХОРАТА, ПРЕЗ ЧИИТО АПАРТАМЕНТИ МИНАВАТ ТРЪБИТЕ Й И ТЕ НЕ СА Й АБОНАТИ. КОГА ЩЕ СЕ ОБЕДИНИМ ДА ОСЪДИМ В СТРАСБУРГ ШИБАНАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ? НАРОДЕ?!
цитирай
2. elahikari - Емил Георгиев: Стотици ще умрат заради скока на газа
07.04.2017 20:42
Инж. Емил Георгиев е изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите в България. Той е роден в село Кутово, община Видин. Завършил е Висшия институт по хранително-вкусова промишленост в Пловдив. Специализира по изпитванията и сертификацията в Австрия и Великобритания, както и по защитата на правата на потребителите. Има две специализации в областта на местното самоуправление в САЩ. Дългогодишен член е на националното ръководство на Федерацията на потребителите в България. Той е сред основателите на партия ПК „Екогласност“ и неин председател от 2006 г. Депутат е във 42-рото Народно събрание от ПГ на „БСП – лява България”.

– Г-н Георгиев, решението на КЕВР за 30-процентно увеличение на газа не повлича ли след себе си цените на всички стоки и услуги до степен на геноцид?

– Ще го кажа по друг начин. Това, което направи КЕВР заедно с лъжите, че няма да вземе решение до 31 март, е поредното престъпление срещу българския потребител, дребния и средния бизнес. Това е престъпление срещу хранително-вкусовата промишленост. Това е повече от цинизъм. Още повече че, забележете, „Газпром“ увеличава цената с не повече от 14 процента.

– Откъде идва тогава разликата от 16 на сто?

– КЕВР предложи и прие 30 процента. И ние питаме кой е този лицензиран оценител, който е направил това изчисление. И кога най-после прокуратурата ще се самосезира и ще провери дали КЕВР не изпълнява корпоративни поръчки. Дали КЕВР не прикрива огромни нарушения. И тук ние от федерацията и аз твърдим, че основният виновник за конюнктурната политика на КЕВР е Иван Иванов. И че той е авторът на всички схеми.

– Какъв е неговият мотив, защо увеличението се прави след изборите? Има ли политическа връзка?

– Става дума за политическа поръчка на предишното правителство на ГЕРБ. А Иван Иванов, като председател на КЕВР, е назначение точно на това правителство. Вие си спомняте, че в края на миналата година имаше намаление на газа с 2%, защото твърдяха, че има резерв. И сега изведнъж да увеличават цената на газ
цитирай
3. elahikari - -
07.04.2017 20:43
И сега изведнъж да увеличават цената на газа с 30 на сто е престъпление срещу потребителите. Прокуратурата трябва да се самосезира, защото там се извършват и прикриват огромни нарушения и престъпления.

– Как да се справят потребителите със скъпия ток и когато парното им скача между 18 и 38 процента?

– Това ще бъде катастрофа за много хора. Това ще отнеме и живота на стотици хора в пълния смисъл на тази дума. На нас, от федерацията, вече ни писна, защото ние всеки ден се срещаме с по 40-50 души в крайно отчаяние с по 5-6 хиляди лева сметки. Всеки ден се сблъскваме с мъката на хората. Някои продават апартаментите си, за да погасяват абсурдни задължения и отиват да живеят по колиби.

– Затова ли организирахте протеста пред КЕВР?

– Да. Веригата на повишение на цените следва от тук нататък директно към хранително-вкусовата промишленост. Въпреки надеждата, която не губим, направихме ритуално погребение на „Топлофикация“. Просто народът трябва да осъзнае, че няма къде повече да отстъпва.

– В този ред на цинизми ли е повишаването цената на питейната вода в София до 2,16 лева, при положение че френската фирма доставчик я купува от язовир „Искър“ за 4 стотинки за кубик?

– Повече от цинизъм е. Това е престъпление. Докато говорим, пред мен излиза една диаграма на Европейската комисия за движението цената на природния газ. От 2010 г. тя се движи в по-високи рамки. От 2016 г. тръгва рязко надолу. И в момента достига цената от началото на 2016 г. Въпреки резкия спад от два-три пункта цената на парното за този период не се намали. Затова ние задаваме въпроса какво налага, след като цената на газа стигна нивото от началото на миналата година, сега да се увеличи драстично. Да, вярно е, цените се движат – това е пазарна икономика. Така е в целия свят. Но защо, когато цената на газа пада, не падат цените на услугите, на парното, на хлебните изделия, въобще на всички хранителни продукти. КЕВР е държавен регулатор, а вместо това те изпълняват корпоративни поръчки. Това е истината.
цитирай
4. elahikari - -
07.04.2017 20:44
– Ако правилно ви разбирам, резерви има и това драстично увеличение не е без алтернатива?

– Резервът е в това, което „Топлофикация“ е натрупала, когато парното е паднало с няколко пункта за една година. Те са натрупали нетни печалби. А това, че са ги изяли, си е техен проблем. Защото уместен въпрос например е колко печели „Топлофикация“ от когенерацията. Те, освен че ограбват хората, продават тока на близо 190 лв. на мегават. Къде отива тази печалба, къде отиде печалбата от хонорарите на юрисконсултите, която ние изчислихме на над 10 милиона лева. Тоя красавец, изпълнителният директор на „Топлофикация“, ме покани да отида при него да си говорим. Отказах му. Аз там няма да отида. Нека той да дойде във Федерацията на потребителите и да застане с лицето си пред разплаканите очи на хората. Ама тоя тарикат се уплаши и не идва. Не може да търпим повече. Искам правилно да ме разберете – ние от Федерацията на потребителите никога не сме приканвали хората да не плащат задълженията си. Напротив, всеки трябва да плати задълженията си. Но когато доставчиците крадат хората, тогава вече хората трябва да се озъбят.

– Какво конструктивно предлагате все пак като решение?

– Предлагаме промяна в Закона за енергетиката и да се транспонира тази Директива 83 на ЕС от 20011 г. срещу непоисканите услуги – всеки да плаща само за това, което поръчва. Трябва да се промени и Наказателният кодекс, за да има жестоки санкции за крадците. Тогава със събраните средства да се оформи един фонд за енергийно бедните хора, които да получат пари, а не защото сега „Булгаргаз“ предложил 30 процента увеличение, този проповедник Иван Иванов веднага да се съгласява. Ние от Федерацията на потребителите искаме този човек да се махне, защото той причинава само мъки на хората. А след три месеца ще се разглежда ново увеличение от поне 5-6 процента. Тогава, като дойдат изравнителните сметки през август, много народ ще завие на умряло

Автор: Симо Русев



retro
цитирай
5. elahikari - теца барабар с топлофикация да ги затварят че заради замърсяването на въздуха от тецовете платихме поредната глоба от Брюксел
08.04.2017 01:34
httр://fкktі.bg/bіznоѕ/74255-ѕаlоnк-glаbк-grаzі-bкlgкrік-zкrкdі-vrоdnі-оmіѕіі-аt-tос-аvоtо?utm_ѕаurсо=flір.bg )

httр://www.іnvоѕtаr.bg/bуlgкrіік/5/к/nкlкgкt-ѕкnkсіі-nк-tарlаfіkксіік-ѕаfіік-zкrкdі-zкmуrѕікvкnо-nк-vуzduhк-35192/

Копирано от https://www.24chasa/mnenia/article/6156788 © www.24chasa

теца барабар с топлофикация да ги затварят че заради замърсяването на въздуха от тецовете платихме поредната глоба от Брюксел
цитирай
6. reader - глобите Топлофикация казват ги включвала в цената на благинките дето
08.04.2017 01:53
ни предоставя къде доброволно къде насила. Айде направо безусловна евтаназия, пък после ако някой иска да си приватизира трупа ама без държавни протекции и принуда за бъдещите му търговски отношения с гражданите.
цитирай
7. tzvetina2018 - Докога
16.05.2018 07:43
Но от 1 година наблядавам потресаваща практика - хора от ПП „ГЕРБ, които работят на ръководни и важни места – кметове,зам.председатели на групи – Николай Стойнев които привидно „милеят“ и само на думи се правят на човечни,а всъщност замитат нещата “ под килима“ и се правят,че мислят за хората, а всъщност нарочно не предприемат нищо за да се борят наистина с различните извратени форми на корупцията.Защото са се уяли с власт!
Преди 40 дена си смених работното място – пак отново станах потърпеща от корупционна схема – директорът на професионалната гимназия, в която работех като преподавателка по английски език твърдеше в началото на лятото,че ще получим обезщетение в размер на 2 брутни работни заплати!Станах свидетел на следното – той най-безцеремонно обяви накрая,че тези пари които по право ни принадлежат при закриване на работното място няма да ги получим – защо ли!Ами защото те са разпределени между него и главния счетоводител – корупцията е навсякъсе около нас – най-добре се краде от държавните пари!
Каква е връзката с ОЦ „Земляне“ – нека органите, които правят проверките щателно да прегледат освен фалшивите „ремонти“ и фактури нека да обърнат внимание и на работата на главния счетоводител на централата!Ако проверят фактите така както трябва ще открият пропуски в т.нар.“изрядна “ документация, цитирам един от проверяващите г-н Николай Стойнев !
От години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това в навечерието на европейското преседателство на Република България !
При положение ,че не се купуват резервни части което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Също така искам от Вас да проверите защо назначената без обявен конкурс г-жа Албена Пенелова има образователния ценз да е началник на отдел "Химия" в централата - тя е на работа от 01.09.2016 г. се движи сък служебна кола от и до работа!Толкова ценен кадър ли е тя за централата?????
От м.май до м. октомври всяка година се провеждат „ремонти“ – тази година централата беше гасена на 10 май и на 26 юни и палена на 5 май и на 13 септември! Закупуват се материали ,а всъщност те са само на фактурите – знаете,че всеки моге да си закупи от „Илиенци“ празни или написани фактури срещу определено заплашане – и ето ти един начин за източване на държавни пари чрез фиктивни ремонти!Защо няма проверка на тези фактури???
Преди няколко дни Румен Зарчев, който работи в ОЦ „Земляне“ е дошъл на работа употребил алкохол – при проверката която е направена трегерът е показал над 1,3 промила – г-н Зарчев си е взел отпуска и болничен, за да се „възстанови“ по-леко от алкохола!През м.септември г-н Зарчев е бил помолен да напусне доброволно - защо се е стигнало той да не бъде уволнен, а да напусне доброволно???Защо той не е уволнен или наказан, а някои хора за най-малкото ги уволняват дисциплинарно???Или той еот хората на г-н НАЧАЛНИКА НИКОЛАЙ КЮВЛИЕВ И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ??? Той сам е напуснал – за да могат да покажат на околните,че не държат хора които са вече компреметирали и които идват на работа употребили алхокол!!!
ВЕЧЕ 1ГОДИНА И 2 МЕСЕЦА СЕ ОПИТВАМ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПРОПУКАМ ТАЗИ СТЕНА ОТ БЕЗРАЗЛИЧИЕ, КОЯТО СТОИ МЕЖДУ ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ И ИНСТИТУЦИИТЕ- НО НЯМА ОТГОВОР ОТ НИКЪДЕ –НИТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,НИТО ОТ ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ГЕЗИ ФАКТИ ДА СЕ СЪОБЩЯТ НА ОБЩЕСТВОТО – ТЕЛЕВИЗИИТЕ УМИШЛЕНО ИЗБЯГВАТ ТАЗИ ТЕМА,А ПЪК ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ДА СЕ ОГЛАСЯТ ТЕЗИФАКТИ НЕХАЯТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ЧУЯТ – ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА?ДОКОГА???
Първо беше "Суджук-гейт",след това "Кум-гейт",а сега това за което Ви пиша ще се окаже "Топло-гейт"???Докога?????
Обръщам се съм Вас,зашото Вие се занимавате с разкриване на корупционни схеми и защото никой досега не е отговорил на всички тези въпроси !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819651
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565