Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2017 19:11 - Господи не им зачитай тоя грях , те незнаят ,какво правят !!
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БЪЛГАРИЯОБРАЗОВАНИЕ 
https://novinite.eu/poredno-bezumie-v-uchebnik-vizhte-kakvo-rodiha-mozatsite-v-mon/ Всяка година в учебниците и помагалата на учениците от различни класове ставаме свидетели на уникални бисери. Щеше да бъде смешно, но е много тъжно.

Сигурно си спомняте питанки като: “Коя певица прославя България по света” и дилемата е между Райна Кабаиванска и Софи Маринова.

Миналата година ексминистър Тодор Танев беше казал, че всяка година се дават 20 милиона лева за написването на учебници. За да четем в тях, че “Левски е заловен от турската полиция” или, че “връх Шипка се намира на върха на планината”.

Друг бисер – “Растенията сами произвеждат храната си. Те се наричат производители. Животните ядат готова храна – растения и други животни. Затова те се наричат потребители”. Пита се какви са тези, които съставят учебниците?

Родител от Шумен обаче извади пример, който граничи с тъпотата. А всеки читател може сам да пробва да реши теста, все пак е за петокласници.

Той е изваден от помагало по История и цивилизация за 5 клас, Булвест 2000.

Можете ли да попълните личните данни на Исус Христос? Не би трябвало да е трудно – Име, година и място на раждане, родители.

Бъдете внимателни с бащинството и датата… А ако все пак се затрудните – звъннете на издателите и на тези в МОН, които са одобрили подобно помагало.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830205
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565