Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2017 18:28 - Топлофикация свила 1,8 млрд. лв. от абонатите си
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 549 Коментари: 1 Гласове:
0



 За пет години Топлофикация-София е откраднала 1,8 млрд. лв. от абонатите, като всеки от тях е платил в повече от употребеното по около 70 лв, алармират от Федерацията на потребителите в България, пише Монитор.

От неправителствената организация цитират справка от извършена проверка по преписка от 2007 г. на Софийската градска прокуратура (СГП). В нея пише, че в периода януари 2002 – януари 2007 г., което съвпада с управлението на кметовете на София – Стефан Софиянски и Бойко Борисов, е установена изчислителна счетоводна разлика за над 1,862 млрд. лв., която неправомерно е отразена във фактурите на потребителите и не съответства на реално доставените количества топлоенергия за отопление и битова гореща вода.

В становищата и изводите от проверката на СГП се споменава и за липсващо по документи количество природен газ на Топлофикация София в размер на 929,838 млн. куб. м на стойност над 234,5 млн. лв. без ДДС. /19MIN.BG  



Гласувай:
0



1. tzvetina2018 - Докога
08.05.2018 15:27
Бих искала да изкажа някои съмнения относно следното :
При положение ,че се купуват резервни части които не отговорят на определени стандарти и се пилеят „държавни пари“ отпуснати по европейски проекти, което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
От години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това става по време на европейското преседателство на Република България.
Вече 2 пъти жителите на гр.София и други градове остават на студено – през ноември и декември 2017 г. но никой не беше наказан за тези големи аварии?Докога????
Дадени са много средства за тези дигитални камери на завишени цени от един и същ дистрибутор ?Защо досега не е направена истинска проверка за тези средства – докога този всемогъщ директор Н.Кювлиев ще остава ненаказан – нали се пишат закони,а тези закони трябва да се спазват от всички – или в България те не важат за хората с дебели вратове и дебели портфейли?
Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Защо на директорът на ОЦ „Земляне“ г-н Николай Кювлиев му се позволява да борави с държавни средства за лични облаги,да надписва поръчки и т.н.
Когато някои хора на ръководни позиции имат желание да направят нещо,да променят
статуквото винаги ще намерят начин това да стане.
Но когато няма желание нещо дасепромени винаги ще се намери причина това да не стане.
Никой нехае за източването на държавни пари от ОЦ „Земляне“ – вече 1 година и 2 месеца се опитваме да привлечем вниманието на медиите и хората,от които зависи това – но без успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819439
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565