Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2018 18:49 - ПРЕДАТЕЛСТВОТО ИМА ИМЕ Скандал във външната комисия заради Истанбулската конвенция! Не зачетоха отрицателния вот на Сидеров
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 437 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 С 10 гласа „за“, 7 „против“ и един "въздържал се"

Резерви изразиха и депутати от ГЕРБ, които обясниха, че произхождат от традиционни християнски семейства

 

 

Парламентарната външна комисия одобри Истабулската конвенция със скандал. По - рано днес Комисията за младежта и спорта я отхвърли, а Комисията по правни въпроси отложи гледането й.

 

Решението на Външната комисия обаче предизвика скандал между председателката Джема Грозданова и част от депутатите.„За“ Истанбулската конвенция бяха 10 депутати, 7 - против, а един се въздържа.

 

Оказа се, че вследствие на спора не са били зачетени отрицателните гласове на трима отсъстващи депутати, оставили пълномощни на колегите си. Така при гласуването не е бил зачетен гласът на шефа на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров "против" конвенцията, както и двата гласа "против" на Тома Томов и Иво Христов от "БСП за България". Ако пълномощните бяха признати, конвенцията нямаше да мине и през тази комисия.


Резерви изразиха и депутати от ГЕРБ, които обясниха, че произхождат от традиционни християнски семейства и документът силно ги смущава.

 

Депутатите от външната комисия получиха уверение от правосъдния министър Цецка Цачева, че Съветът на Европа ще допусне Народното събрание да ратифицира Истанбулската конвенция с тълкувателна декларация, която да обясни що е то "социален пол".


НАРОДЪТ ПОМНИ. НАРОДЪТ НЕ ЗАБРАВЯ НИКОГА!


Ако все пак се стигне до гласуване на тази вече печално известна конвенция, то трябва да бъде поименно. За да станат известни на обществото почитателите на джендър идеологията и никога повече да не бъдат допускани до властта.

 

 

 

 

 



Гласувай:
2



1. elahikari - НАСТОЯВАМЕ ДА НАУЧИМ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ, КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА, ПРОТИВ, ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
24.01.2018 18:51
НАРОДЪТ ИМА ПРАВО ДА ЗНАЕ. НАРОДЪТ Е СУВЕРЕНЪТ НА ТАЗИ СТРАНА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819386
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565