Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01 16:48 - ХИКАРИ с жени не се бие че не са й по размера. Но това тук не го е казала Жена. ЕТО ЗАЩО ХИКАРИ ОТВРЪЩА НА УДАРА. ХАЙ!
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 267 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 30.01 16:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
 Жени Калканджиева се зае със скандалната Истанбулска конвенция. Президентът на агенция "Визаж" говори за борбата с насилието срещу жените, третия пол и еманципацията.

"Опитах се да намеря нещо застрашително, нещо притеснително. Но не намерих такова. Конвенцията е написана много ясно.", коментира тя пред "Труд". - Това, което може би притеснява хората, е въпросното определение на "джендър". Но за мен целият този шум се гради на чисто политическа основа.

Ние като българи се стремим да се изложим колкото се може повече пред чужденците – в случая пред Съвета на ЕС. Според мен в такива ситуации трябва да се правят някои компромиси, да се преглъщат някои неща в името на това да покажем, че нашите политици са стабилни и разумно мислещи хора, че сме едно напредничаво общество".

По думите й, това е абсолютно нормален документ, който отдавна е трябвало да се приеме.

"Да не забравяме, че не е нещо, което се отнася само до нас, а до правата на жените по света. Рано или късно ще трябва да го приемем. Колкото по-рано, толкова по-добре, защото по този начин изглеждаме ужасно назадничави в очите на европейците".

Калканджиева разкритикува и ролята на църквата: "В момента почти не я виждам в какво е активна, освен в това да си търси земите и имуществата и да се намесва в едни толкова сериозни за обществото неща."

Според нея позицията им се налага отвън. "Не искам да звуча грубо, аз съм Божи човек, вярвам в Господ, но като се има предвид, че в църковните среди също има гейове, странно е, че точно те така силно се изказват против това. Вижте, не можем да не признаем нещо, което реално съществува. Няма как да кажем няма гейове и лесбийки, че не съществуват. Аз смятам, че те също трябва да бъдат защитени. При тях също има насилие, при тях също има дискриминация".

По въпроса трябва ли и те да създават и отглеждат деца, Жени Калканджиева отбеляза, че трябва да им се даде такава възможност, но и уточни, че тази идея изглежда и малко страшно. По думите й, не всички са достатъчно разумни, за да възпитават и отглеждат деца, но това може да се каже и за нормалните бракове.

"Насилието над жените е проблем, за който в България се мълчи. Аз самата съм имала приятелки, които са били жертви на насилие, малтретирани – дори не физически, а по-скоро психически“, сподели Калканджиева и заяви, че именно затова има нужда от ратифициране на отделен документ, защитаващ правата на жените.

"Дори някой ежедневно да ти казва, че ще те пребие, ще те убие или ще те залее с киселина, това е достатъчен тормоз. Да живееш в страх е най-големият кошмар. Да не говорим, че това често се случва в семейства с деца и децата също са потърпевши. А може би най-ужасното престъпление спрямо жените е изнасилването."

Според нея, най-застрашени са момичетата в малките населени места, където това, че някой те е изнасилил се счита за нещо срамно и обикновено жертвата се смята за порочната.

Калканджиева смята, че конвенцията е важна, защото е разписана много добре, а изобщо не се интересува от въпроса за третия пол.

"Ако има трети пол, аз не бих искала и той да бъде тормозен, не искам да бъде в неравностойно положение, нито да бъде унижаван. Това са неща, които един съвременен млад човек няма как да не може да приеме. Яд ме е, защото в момента виждам много политически игри и много излагация пред европейските представители. Никога не съм имала предразсъдъци, от много малка съм по света, виждала съм доста интересни и странни неща. Може би трябва да излезем от черупката на България.

Българите да започнат малко да пътуват, да видят отношението, свободите на хората по света. В крайна сметка, това е – всички искахме свобода, значи трябва да имаме свобода. Ако ще имаме свобода, то трябва да е пълна. Ние еволюираме, развиваме се. Аз съм за еманципацията, за бъдещето, за напредничавото мислене. Съжалявам много, но ето, виждате, сега клонираха и маймунки! Няма как да задържим времето. Това е".

Калканджиева също така отбеляза, че не изключва възможността да влезе един ден в политиката.

 image

ЖЕНИ, МИЛА,  СПИСАНИЕТО КАЗВА ЧЕ СИ С НАЙ-ОЧАКВАНИЯ МЪЖ И АЗ ГО ВЯРВАМ.
ОЧИТЕ МИ КАЗВАТ ЧЕ СИ ОЧАРОВАТЕЛНА ЖЕНА И МАЙКА.
И АЗ ГО ВЯРВАМ.
СОЦИОЛОЗИТЕ МИ КАЗВАТ ЧЕ СИ БАФОМЕТ.
НА КАКВО ДА ВЯРВАМ?!
БОГ ДА ТЕ ПАЗИ И ТЕБ И ДЕТЕТО ТИ ОТ ТЕЗИ ДЯВОЛИ. АМИН!
Гласувай:
1
01. elahikari - Но за мен целият този шум се гради на чисто политическа основа.
30.01 16:52
Че на каква основа да се гради джендърастче? То ако Бойко, който метна конвенцията в общественото пространство не е политик вече я втасахме!
цитирай
2. elahikari - Ние като българи се стремим да се изложим колкото се може повече пред чужденците – в случая пред Съвета на ЕС.
30.01 16:55
Аз мисля че Съветът на Европа страшно се изложи пред нас българите. Блъсна се тъпата им джендърастка конвенция в огледалото на православието и направо се разлетя на мърсоли. Ние българите тепърва има да почистваме дома си от тяхната повърня. Скоро такова зловоние не е имало по тези земи а тук какво ли не сме видели.
цитирай
3. elahikari - Според мен в такива ситуации трябва да се правят някои компромиси, да се преглъщат някои неща в името на това да покажем, че нашите политици са стабилни и разум
30.01 16:58
Според мен в такива ситуации трябва да се правят някои компромиси, да се преглъщат някои неща в името на това да покажем, че нашите политици са стабилни и разумно мислещи хора, че сме едно напредничаво общество".

Абе не съм от тези дето ще гълтат па и ще си плащат. Нищо стабилно не виждам в Цачка или в Екатеринка хеле пък в Герганка. Въобще Бойко не случи на жени. Уж са много напредничави, пък като се опре до гълтане все народа трябва да гълта вместо тях. Я да си гълтат като го могат!
цитирай
4. elahikari - е това с напредничавото общество направо ще ме прати в кенефа
30.01 17:00
кой бе - джендърастите ли са напреднали? С какво напреднахте бре джанъм? С гълтането ли?
цитирай
5. elahikari - По думите й, това е абсолютно нормален документ, който отдавна е трябвало да се приеме.
30.01 17:03
Този документ е слаб не само юридически но и философски. Но ще оставя други дълбинолози да дискутират с лезбийката Джудит Бътлър. Всички л. са на разположение.
цитирай
6. elahikari - този род излиза с пост и молитва. с конвенции - ЦЦЦЦЦ.
30.01 17:05
"Не искам да звуча грубо, аз съм Божи човек, вярвам в Господ, но като се има предвид, че в църковните среди също има гейове, странно е, че точно те така силно се изказват против това. Вижте, не можем да не признаем нещо, което реално съществува. Няма как да кажем няма гейове и лесбийки, че не съществуват. Аз смятам, че те също трябва да бъдат защитени. При тях също има насилие, при тях също има дискриминация".

Основно при тях има насилие за дискриминация не знам. Знам само че това насилие води до духовна смърт, която е по-страшна от физическата.
цитирай
7. elahikari - Калканджиева разкритикува и ролята на църквата: "В момента почти не я виждам в какво е активна, освен в това да си търси земите и имуществата и да се намес
30.01 17:08
Калканджиева разкритикува и ролята на църквата: "В момента почти не я виждам в какво е активна, освен в това да си търси земите и имуществата и да се намесва в едни толкова сериозни за обществото неща."

Е то според джендърясалите само те защото са мноооооого умни имат право да се занимават със сериозни за обществото неща. Поповете да си гледат земите и имуществата. Това направо ми звучи като еврейска мъдрост, ама знаеш ли.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1149927
Постинги: 2219
Коментари: 1461
Гласове: 1517