Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2018 09:47 - Иван Стамболов- Сула: Истанбулската конвенция не трябва да се ратифицира
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 733 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.01.2018 09:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

По повод антиевропейските реакции, Иван Стамболов заяви: „Грешка на Съвета на Европа е, че дава като аргумент истината срещу себе си.” 

В Конвенцията наистина се съдържа джендър идеологията, смята проф. Михаил Неделчев

 

„Манипулация е да се каже, че всеки, който е против Истанбулската конвенция е за насилието на жените. Това е злоупотреба с темата. Има достатъчно закони, които защитават човека от насилие, независимо дали е мъж или жена”, обясни блогърът пред БНТ.

 

 

Имаме достатъчно закони, които защитават човека от насилие, независимо дали е мъж или жена. Истанбулската конвенция няма да допринесе нищо повече. Това заяви в „Денят започва” по БНТ блогърът Иван Стамболов – Сула.


Той обърна внимание на резултатите от Декадата на ромското включване. „Ако се приеме Конвенцията, ще бъде същото. Въвеждането на Истанбулската конвенция няма да промени картината с абсолютно нищо – най-много да се отчетат едни пари, усвоени от фондации”, подчерта Иван Стамболов.


„Но проблемът, който възбуди духовете е по-фундаментален и философски. Джендър е термин. Това е философия на нашето време, която има своите корени в идеята на Ницше за свръхчовека. Джендър идеология е опасна с това, че нещо обективно като пола се подменя с нещо субективно”, поясни Иван Стамболов.


Според проф. Михаил Неделчев от НБУ в Конвенцията наистина се съдържа джендър идеологията, но това е международна конвенция на Съвета на Европа. Основният  й дефект е нейната недоизказаност. Дебатът бе острастен и от двете страни”, каза проф. Неделчев. Според него проблемът е и в превода. 

 
„Няма значение как ще звучи на български език”, отвърна Иван Стамболов. „Манипулация е да се каже, че всеки, който е против Истанбулската конвенция е за насилието на жените. Това е злоупотреба с темата. Законодателството защитава всеки от насилие. Конвенцията има и юридически слабости. Тя защитава едни повече от други. Автоматично превръща жените в жертва, мъжете – в агресор”, заяви той.  
По повод антиевропейските реакции, Иван Стамболов заяви: „Грешка на Съвета на Европа е, че дава като аргумент истината срещу себе си.” 
По-полезно е конвенцията да не бъде ратифицирана. Има достатъчно закони, които защитават човека, независимо дали той е мъж или жена”, заключи той.  

 

 

 
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830340
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565