Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2018 20:52 - Социалисти от цялата страна поискаха оставката на Станишев заради Истанбулската конвенция
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 389 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Социалисти от различни организации на страната, сред които Пловдив, Варна, Благоевград искат изключването на председателя на ПЕС Сергей Станишев от БСП, научи БЛИЦ.

На „Позитано“ 20 завалели писма с искане да му се потърси сметка за вмешателството и най вече заради публичния натиск, на който подложил БСП, заради отказа й да подкрепи Истанбулската конвенцията. Гневните социалисти дори настоявали още на следващото си заседание Националният съвет на партията да наложи санкция. Според запознати дори само евентуалното обсъждане на този въпрос ще бъде в изключителен минус на президента на ПЕС, който се бори и за следващ мандат като такъв.   Страстите в столетницата избуели след оповестените няколко позиции и писма, с които ПЕС осъждат решението за неподкрепа на конвенцията, а Станишев направи тур по българските медии, в които критикува собствената си партия и защитава ратификацията на въпросния документ. Това отключи и гневната реакция в социалните мрежи.

В целия спор „за“ или „против“ конвенцията Станишев остана сам и дори близки до него се обявиха против конвенцията: международниците Кристиан Вигенин и Деница Златева, авторитетния ляв журналист Велислава Дърева, бившия здравен министър в правителството на Орешарски Таня Андреева, Боян Чуков – негов съветник по външно политическите въпроси, Евгени Кирилов – председател на Съвета по външна политика на БСП.

Източник: Блиц




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819416
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565