Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2018 08:35 - Светлана Шаренкова: Господа, уважавайте суверенитета на майка България!
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 241 Коментари: 0 Гласове:
-1



 Какво би станало, ако БГ депутат отиде да протестира срещу канцлера Меркел в Берлин?
 

Вместо да се разграничават от него, Валери Симеонов трябва да бъде поздравен за бързата и адекватна реакция, с която защити родината, независимо от по по-пиперливия език

 

 

Общественото мнение бе взривено от шумната полемика между немската евродепутатка от „Зелените” Франческа Клер, т. нар Ска, и вицепремиера Валери Симеонов.

 

Той поиска нейното изгонване от България заради грубите й нападки и клевети срещу политиката на правителството, широко огласени от услужливи (главно протестърски) медии. Буквално минути след призива на вицепремиера българското правителство се разграничи от… него.

 

Всъщност то се разграничи от своя втори по ранг ръководител!?

 

В подобни моменти, когато несправедливо се уронва престижът на България, най-важното е да бъдат защитени националното достойнство, суверенитетът и независимостта на страната. Вместо да се разграничават от него, Валери Симеонов трябва да бъде поздравен за бързата и адекватна реакция, с която защити родината, независимо от по по-пиперливия език.

 

И тук въпросът е от фундаментално значение! България, макар и член на ЕС и НАТО, е международно призната суверенна държава с легитимни институции, носещи отговорност и отчитащи се само пред българския народ, от чието име управляват.

 

За съжаление, ГЕРБ отново показа безгръбначие в желанието си да се хареса на чужди политици с неясен мандат и легитимност. За тях щом „инструкторът” идва от Брюксел, няма значение, че клевети България, няма значение, че обижда собственото им достойнство. (Т.нар. г-жа Ска заяви, че не вярва на Бойко Борисов, той лъжел за Пирин!?) Въпреки всички обиди ГЕРБ слуша безпрекословно „евроначалството”.

 

При подобен немотивиран и доброволен отказ от суверенитет числото на „началствата”, естествено, се увеличава в геометрична прогресия – еврокомисари и евродепутати (751 на брой), чужди правителства, че даже посланици, аташета и дребни брюкселски чиновници… Тази намеса варира от грубия натиск за приемането на Истанбулската конвенция и гей браковете, за промени в съдебната ни система, за екологията и енергетиката, та чак до това с какъв точно клип рекламираме страната си в чужбина.

 

В огромната част от случаите българските управници приемат чуждата намеса безкритично, без да отчитат народната воля, националните ни традиции и специфики. Какво би станало, ако български депутат отиде да протестира срещу канцлера Меркел в Берлин, а пък български посланик в Париж да вади кирливите ризи на съдебната система на Франция в сутрешните тв блокове?

 

Защитата на националния суверенитет е задължение, вменено на управляващите от конституцията и законите. Ще го изпълнят ли те?! Народите изтрезняха от неолибералните илюзии, от утопиите на глобализацията и от диктата на наднационални структури – политически, икономически, неправителствени. Доказват го и брекзитът на Лондон, и изборът на Доналд Тръмп с неговата доктрина „Америка на първо място”, и повсеместният вот в Европа за патриотични, консервативни, радикално леви и други антисистемни партии, с краха на елитите на статуквото. Време е и българските политици да кажат: България е на първо място! Иначе ще задълбочават добре познатата безгръбначност, оставайки извън неумолимите тенденции на историческото развитие!

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1820027
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565