Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2018 17:41 - Кънчо Стойчев: В Истанбулската конвенция става дума за недопустима загуба на суверенитет
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 436 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Българинът е недоволен, че го правят на глупак, смята социологът

Хората реагират много негативно на факта, че някой се опитва зад гърба им "тихичко по пантофи" да прокара документ, който не е разяснен на обществото и не е обяснено за какво точно става дума

 

 

14% са българите, които не са запознати със спора за Истанбулската конвенция, а 86% са запознати с основните параметри на този спор и имат категорично мнение. Това сочи ново социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл". Против Истанбулската конвенция са три към едно от хората. Това заяви пред БНР социологът Кънчо Стойчев. 

"Хората реагират много негативно на факта, че някой се опитва зад гърба им "тихичко по пантофи" да прокара документ, който не е разяснен на обществото и не е обяснено за какво точно става дума. Зад благородния мотив за спиране на насилието върху всяка една човешка личност, независимо дали е с руси, черни, бели коси и така нататък, са прокарани три-четири параграфа, три-четири изречения, които всъщност маскират съвсем друга проблематика. Тук идва и недоволството на българина, че го правят на глупак", твърди социологът. 

"Относно защитата на жените – никъде в България няма текст, който разрешава насилие над когото и да било. Имаме Конституция, която категорично гарантира неприкосновеността на личността. Това, че нашите институции и съответните органи не си вършат работата, е проблем не на правната ни уредба или липса на правова защита на правата на човека, а е проблем на нефункциониращи институции", подчерта Стойчев. 

"В Истанбулската конвенция има една скрита клауза за мониторинга, на който ще бъде поставена страната ни, тоест ние ще бъдем контролирани по един безобразен начин. Никой не разяснява на българското общество, че става дума за загуба на суверенитет в крайна сметка и то на недопустима загуба на суверенитет. Аз не виждам условия в българското общество тази конвенция да бъде приета", каза още социологът.

 




Гласувай:
3



1. bojinkata - Не някой, а борисоф- предателя, се ...
15.02.2018 10:38
Не някой, а борисоф- предателя, се опитва тихо да изпълни поетите си обещания пред западняците/враговете на България и българите/!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1829902
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565