Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2018 17:09 - ХИП ХИП УРА! ИСТАНБУЛСКАТА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ Е В ТОАЛЕТНАТА ЧИНИЯ ! ДА ПУСНЕМ ВОДАТА СЛЕД НЕЯ!
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 923 Коментари: 9 Гласове:
3

Последна промяна: 07.03.2018 20:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
VA CHIER ! image

много грозно антиджендърско френско видео, което нагледно показва какво се случва с джендърясали политици 18+

https://www.youtube.com/watch?v=f8J1ZDv9a98




Гласувай:
3



1. elahikari - Борисов изтегли Истанбулската конвенция
07.03.2018 17:18
Министерски съвет изтегли т. нар. Истанбулската конвенция и няма да я предлага за одобрение в парламента.
Премиерът Бойко Борисов прочете решението по време на правителственото заседание тази сутрин, докато в Народното събрание се провежда обсъждане на референдум за конвенцията.
Борисов: Референдум за гей браковете? Всички знаем отговора
Плевнелиев: Истанбулската конвенция е за равенство, а не за измислен трети пол
Президентът: Не трябва да ратифицираме Истанбулската конвенция
„Имаше много тежки реакции и на коалиционния партньор, и на православието, и на мюфтийството и се насадиха огромни страхове у българския народ”, коментира Борисов.
„Ние сме правителство избирано от народа не веднъж и сме длъжни да се съобразим с народа”, допълни премиерът.
„С този акт считам, че ще приключи тази тема, за която несправедливо бяхме обвинявани”, заключи Борисов.
Междувременно от ДПС и ГЕРБ заявиха в Народното събрание, че няма да подкрепят предложението на БСП за референдум по въпроса.
Идеята на социалистите беше да се проведе национален референдум с въпрос „Против ли сте Народното събрание на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?”
За тази инициатива гласуваха 67 депутати, 121 бяха против и 23 се въздържаха.
цитирай
2. elahikari - Правителството оттегли Истанбулската конвенция Хюлия Айваз
07.03.2018 17:22
Няма да има и референдум
Правителството отмени решението, с което в началото на годината прие Конвенцията на Съвета на Европа срещу домашното насилие, по-известна като Истанбулската конвенция, предаде БНР.

Документът се оттегля от парламента, където е внесен за ратификация. Премиерът Бойко Борисов обясни, че това се прави, за да се успокои общественото мнение и заради негативните реакции на коалиционните партньори, православието и мюфтийството.

"Ние сме длъжни да се съобразим с това, което народът иска. Сега, много внимателно и Конституционният съд ще се произнесе по тази тема, може да е спокойно, когато са оттеглени да водим дебати или да преценяваме кое е правилно и кое не, за да може в спокойна политическа, обществена атмосфера да се претегли всичко, което е "за" и "против". С този акт ние считаме, че ще приключи тази тема, по която несправедливо бяхме обвинявани", каза премиерът Борисов.

Междувременно стана ясно, че референдум за Истанбулската конвенция няма да има. Със 121 гласа депутатите отхвърлиха предложението на БСП за провеждане на национално допитване с въпрос

"Против ли сте НС да ратифицира т. нар. Истанбулска конвенция“.

Оспорваният дебат е продължил близо два часа.


цитирай
3. elahikari - правителството изтегля шибаната конвенция
07.03.2018 17:24
http://focus-news/news/2018/03/07/2496677/pravitelstvoto-izteglya-istanbulskata-konventsiya.html
цитирай
4. elahikari - ПРАЗНИК В КЪЩИ! NO GENDER BENDER CONVENTION!
07.03.2018 17:25
Политика | Парламентът отхвърли предложението на БСП за ...
https://www.dnevnik/.../3141798_parlamentut_othvurli_predloj...
Translate this page
6 hours ago - Парламентът отхвърли предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция ... 11:08, 07 мар 18 , 1662. 60. Корнелия ... Според лидера на БСП Корнелия Нинова обаче, щом народът веднъж се произнесе, темата с Истанбулската конвенция ще бъде затворена. Днес в ...
Извънредно! Депутатите отхвърлиха референдума за ... - Блиц
https://www.blitz/.../izvnredno-deputatite-otkhvrlikha-referendu...
Translate this page
6 hours ago - Извънредно! Депутатите отхвърлиха референдума за Истанбулската конвенция. София, България; 07 Март 2018, 11:06; 624 прочита; 9 коментара ... Парламентът отхвърли предложението за референдум за Истанбулската конвенция, предаде репортер на БЛИЦ. За референдума ...
Няма да има референдум за Истанбулската конвенция - NOVA
https://nova › Новините на NOVA › България › Политика
Translate this page
7 hours ago - Депутатите отхвърлиха предложението на БСП.
цитирай
5. elahikari - STANBUL TOILET PAPER OUT! Няма да има референдум за Истанбулската конвенция (ОБНОВЕНА)
07.03.2018 17:30
Тихомира Михайлова - сряда, 07-03-2018 - 11:31

Няма да има референдум за Истанбулската конвенция. Това решиха депутатите като отхвърлиха предложението на БСП за допитване до гражданите. Искането за референдум бе отхвърлено с гласовете на 121 от народните представители, 23 се „въздържаха”, а само 67 от БСП се обявиха „за” и подкрепиха референдума.
Кой кого възбужда в парламента, ловят ли се яребици с топ и кой са тъмните сили срещу Истанбулската конвенция, това бяха част от въпросите, които бяха поставени по време на дебатите в НС.
Дебатите по Истанбулската конвенция продължиха близо два часа. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини МС, че е взел решение за подкрепа на конвенцията на тъмно. Тя дори изтъкна, че БСП са поели риск да влязат в противоречие с тяхното политическо семейство в ЕС, като се обявили срещу ратификацията й. И се обяви срещу твърденията на Цвета Караянчева, че „тъмни сили“ са против Истанбулската конвенция. Кого наричате тъмни сили? Ние не сме тъмни сили. Българската патриаршия също не е такава. И администрацията на президента не е такава“, заяви Нинова. Тя упрекна ГЕРБ, че не е достатъчно само да се изтегли конвенцията, а нежеланието им да има референдум е опит да избягат от волята на народа.
На свой ред шефът на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ определи за недопустимо включването на искането на БСП в дневния ред. По думите му по този ред се допускали за разглеждане само законопроекти и проекти на решения, а предложението на БСП за референдум не било нито едно от двете. По думите му социалистите се опитват да манипулират обществото.
От ДПС пък категорично заявиха, че няма да подкрепят провеждането на референдум. По думите на Хамид Хамид от движението референдумите са се превърнали в бягство от отговорност и говорило за неспособност на политиците да проведат съответния дебат и да информират хората. Според него допитванията все по-често се използват с цел популистки и партийни дивиденти.
цитирай
6. elahikari - -
07.03.2018 17:32
„Тръгнали сте с топ за лов на яребици“, обърна се Хамид към червените. ‚Не превръщайте българския народ в яребици“, заяви пък в отговор Филип Попов от БСП. Хамид Хамид пък обясни,че никога не са били против допитванията до гражданите, но когато те се ползват за партийни цели се стига до случки като Брекзит. „Не влизайте в ролята на Найджъл Фарач, колеги“, призова той БСП.
Дебатите в зала вървяха спокойно, докато на трибуната не излезе шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обвини БСП в лицемерие и двойни стандарти относно Истанбулската конвенция. По думите му социалистите се заиграват със страховете на хората. Той обясни, че документът вече е изтеглен от МС, а целта на БСП е само да създава хаос. „Много е лесно да се играе със страховете на хората. Да видите къде е вълната и лесно да се закачите", заяви Цветанов към БСП. Той припомни, че БСП и лично Нинова е била на заседанието на ПЕС в Лисабон, където са обсъждали Истанбулската конвенция и не са гласували „против“ нея. И че социалистите са организирали кръгли маси срещу насилието на жени и дори са правили подписка за приемането на конвенцията. Той дори даде за пример статия от вестник „Дума“ от декември 2017 година, че депутати от БСП ще подкрепят документа. „Кога говорите искрено?. Какво става, защо се получава разминаване, колеги от БСП?“,попита Цветанов и обяви, че имало и парламентарен въпрос към правосъдната министърка Цецка Цачева на соцдепутатка защо се бави приемането на Истанбулската конвенция. „Слаба ви е концепцията и стратегията да дестабилизирате страната“, каза Цветанов и допълни; „ Вие не предлагате алтернативно управление. Вие винаги ще бъдете втори или трети, защото сте непрогноризуеми“. Той даде да се разбере, че БСП отдалечават България от Европа. „Сигурен съм, че БСП ще вървите към излизане от ЕС“, каза той.
Това разгневи червените и изведнъж дебатите се насочиха кой кого възбужда в НС. Георги Свиленски от БСП заяви: „Аз разбирам, че г-жа Нинова ви възбужда много.“.. реп
цитирай
7. elahikari - -
07.03.2018 17:36
Това разгневи червените и изведнъж дебатите се насочиха кой кого възбужда в НС. Георги Свиленски от БСП заяви: „Аз разбирам, че г-жа Нинова ви възбужда много.“..„Отказвам се от моята реплика, защото виждам, че колегите са доста възбудени“, отговори пък Цветанов. В тона се включи и Вежди Рашидов, който попита депутатите „защо се дърлят“, след като преди час МС вече е изтеглил конвенцията. „Този дебат определено приключи. Повече не се възбуждайте“, посочи той.
Шефката на НС Цвета Караянчева пък се почувства длъжна да обясни за термина „тъмните сили“, който използвала преди време по адрес на противниците на конвенцията. Тя заяви, че имала предвид тези, които създавали фалшиви новини и насаждали страх сред хората.
Междувременно премиерът Бойко Борисов потвърди новината, че правителството оттегля Инстанбулската конвенция. “Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашно насилие-така, както звучи, и така правителството го прие. Само че след това имаше много тежки реакции и на коалиционния партньор, и на православието, и на мюфтийството и се насадиха огромни страхове сред народа. Ние сме правителство, избрано от народа, и трябва да се съобразим с това, което той иска”, каза Борисов.
Правосъдният министър Цецка Цачева пък коментира, че в обществото трябва да има консенсус по темата. По думите й премиера е заявил, че не иска разделение и решението за оттеглянето на документа е логично последвал акт.
цитирай
8. elahikari - VA CHIEZ STANBUL TOILET PAPER!
07.03.2018 17:42
VA CHIEZ STANBUL TOILET PAPER!
цитирай
9. elahikari - много грозно антиджендърско видео от Франция, което онагледява съдбата на джендърполитиците
07.03.2018 20:08
поучително 18 +

https://www.youtube/watch?v=f8J1ZDv9a98
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1832287
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565