Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2018 23:45 - Реджеп Ердоган: Кърджали е част от нашите душевни граници
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 217 Коментари: 0 Гласове:
0



 Всеки път го казвам: Тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници. Значението на Турция е треска от два пъти от площта 780 хил. квадратни километра. Половината от сърцето ни е в Истанбул, Диарбекир, Трабзон, Анталия, Измир, а другата половина е Алепо, Киркук, Ерусалим, Санджак и Бухара"" каза Ердоган. image

 Лентата |  
Президентът на Република Турция Реджеб Тайип Ердоган се обърна в своя реч към българските турци като ги приветства с думите ""Кърджали е част от нашите душевни граници"", съобщи сайтът „Хабербг.нет“.

Вчера, по време на местния конгрес на партията му в град Сакария още на първата си реч спомена за българските турци.

В Сакария живеят много изселници, както от България, така и от балканските страни.

Ето част от речта на президента Ердоган изнесена в град Сакария на 11 март:

""От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния.

 Братът на Сакария, Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и на Мостар споделяме нашата сърдечност. На тези братя, които носим в сърцата си и в очите си, за тези молещи се за успеха на Турция, пращаме нашите поздрави на всички жертви и потиснати наши братя.

 Всеки път го казвам: Тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници.

Значението на Турция е треска от два пъти от площта 780 хил. квадратни километра. Половината от сърцето ни е в Истанбул, Диарбекир, Трабзон, Анталия, Измир, а другата половина е Алепо, Киркук, Ерусалим, Санджак и Бухара"" каза Ердоган.

***
Източник: www.glasove.com

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧИ

КЪДЕ Е ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО?

КЪДЕ Е ПОСЛАНИЧКАТА НИ В ТУРЦИЯ?


ТУРКОФИЛИ НАГЪЗЕНИ ЗАЩО МЪЛЧИТЕ?!

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830147
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565