Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2018 17:28 - Правителството на Борисов под кръстосан огън в ЕП заради Истанбулската конвенция
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 572 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 13.03.2018 18:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Кабинетът не изпраща представители на дебата в Европарламента

Призоваваме българското председателство да постави въпроса на дневен ред в Съвета и българското правителство да отвори отново процеса по ратификация, заявява докладчикът от ЕНП

ПОКЪРТИТЕЛНО
Европарламентарно хайку
 

Евродепутати в транс
баят на джендърясал бяс...
Меч Хикарски пак свисти
ще хвърчат от Европарламента
в несвяст
бяс след бяс и бяс след бяс!

Ела Хикари
     
GREVIO - ЕВРОПАТКИ, ДЕПУТАТКИ!
 

 

Българското правителство да върне Истанбулската конвенция (ИК) за ратификация, призоваха евродепутати по време на разгорещена дискусия за Конвенцията в Европейския парламент снощи.

В края на заседанието Европейският парламент призова 11-те страни от Общността, които не са ратифицирали Конвенцията да го направят.

 

В повечето изказвания, дори на евродепутати от ЕНП, била критикувана позицията на България, която в момента председателства Съвета на ЕС, но не е ратифицирала ИК, дори правителството я е оттеглило от парламента. Острият тон към позицията на България не спестили и представители на Европейската комисия и на ЕНП, към която принадлежи партия ГЕРБ.

ЕВРОДЕПУТАТ МУЧИ - СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ!

 

Направило впечатление, че разгорещеният дебат е минал без представител на българското правителство. Не дошли нито вицепремиерът Екатерина Захариева, нито министърът по европредседателството Лиляна Павлова, които да обяснят българското становище. И в тази ситуация с ролята на бранител на кабинета се нагърбил евродепутатът Ангел Джамбазки, които не е от ГЕРБ, а от групата на консерваторите, единствената, която е срещу ЕК.  
"По-голямата част от вас доказаха, че разговорът за тази конвенция е политически и става дума за леви позиции. Разбирам, че част от депутатите искат да си играят на комунизъм и леви позиции, но просто не са живели във време на комунизъм. Ние сме против насилието, но в този документ има "джендър" идеология", посочил Джамбазки. 

 

Групата на ЕНП, където членуват евродепутатите от ГЕРБ, също заела остра позиция в подкрепа на ИК.

„Призоваваме българското председателство да постави въпроса на дневен ред в Съвета и българското правителство да отвори отново процеса по ратификация!“, заявила по време на дискусията представителката на ЕНП Анна Мария Кораца Билд, която взела думата от името на парламентарната група. „Предназначението на думата „пол“ е за борба със стереотипите и тя не е насочена срещу традиционните семейства. Насилието застрашава семействата, а не конвенцията“, подчертала тя.

 ДУМА СТАВА ЗА ПАРИ, ЕВРОДЕПУТАТ МУЧИ!

Критиките към позицията на България завалели от всички политически страни.

„Въпреки, че България е председател на Съвета, българското правителство се отказа от ратификация на конвенцията. Това е съкрушително. Чуха се много фалшиви аргументи. Терминът „пол“ не е скрита идеология, а вместо това ще ни позволи да признаем съществуването на реалния проблем с насилието, основано на пола. Отказът да се приеме законодателство срещу насилието срещу жени е симптом на агресия срещу правата на човека в Европа“, изтъкнала Кристин Рево д"Алон Бонфоа от групата на социалистите и демократите (С&Д).

 ГУБИМЕ ПАРИ ПАРИ! ЕВРОДЕПУТАТ КВИНЧИ!

„Имаме страна, България, която сега председателства Съвета и се оттегля от конвенцията. Погледнете Полша и Унгария и какво се случва в Гърция“, подчертала и Беатрис Бесера Бастерекиа от групата либералите и демократите (АЛДЕ).

 

„Преживяваме изключително голямо накърняване на правата на жените. Тази конвенция трябва да се ратифицира, трябва да има равнопоставеност и защита на жените“, категорична била Тери Рейнтке от Групата на зелените.

 

Думата взела и българката Костадинка Кунева, която е гръцки евродепутат от Групата на европейската обединена левица. „Няколко дни след Международния ден на жената ние говорим по темата Истанбулска конвенция, самият този факт е тъжен. След този толкова важен ден да говорим за това е просто скандално“, била категорична тя.

 АХ СЪЛЗИ, СЪЛЗИ, СЪЛЗИ - ТРЯБВАТ НИ ПАРИ, ПАРИ!

„Хубаво е от време на време да се връщаме на темата насилие върху жените, но когато говорим за права на жените, за жалост виждаме, че обикновено ставаме свидетели на трагедии, а когато се намесим, е вече твърде късно“, била позицията на Лаура Ферара от Групата на Европа на свободата и пряката демокрация. Тя подчертала, че Конвенцията е от 2013 г., а междувременно има много жертви, които е могло да бъдат спасени.

 КОЙ НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ? ПАРИ ДАЙТЕ ДА МЪЛЧИ!

Представителят на Европйската комисия, чийто шеф Жан-Клод Юнкер активно подкрепя премиера Бойко Борисов, по въпроса за ИК също бил критичен към българското правителство.

 

„В някои държави-членки има възражения, ИК доведе до оживени обществени дебати, в които се чуват подвеждащи и неверни аргументи, например има притеснения от превода на английския термин gender; има притеснения, че ратифицирането на тази конвенция ще принуди държавите членки да позволят еднополови бракове и да дават бежански статус на ЛГБТИ лица“, посочил в словото си комисарят по единния цифров пазар Андрюс Ансип.

Той взел думата от името на Европейската комисия. „Всяка трета жена в Европа след 15-годишна възраст е била обект на тормоз, физическо и психологическо насилие“, изтъкнал той.

 ЕВРОДЕПУТАТ ТРЕЩИ - ГУБИМЕ ПАРИ, ПАРИ!

 

 ПЪЛНА ЛУДНИЦА!

БАБИНАТА ВИ ТРЪНКИНА!
ЕБЛИВИ ТРЪТКО....ИЗЦИ! МАРШ В ПЪКЛОТО! КЪШ!

 

 image

 

 




Гласувай:
2



1. elahikari - Европарламентарно хайку
13.03.2018 17:54
Евродепутати в транс
баят на джендърясал бяс...
Меч Хикарски пак свисти
ще хвърчат от Европарламента
в несвяст
бяс след бяс и бяс след бяс!

Ела Хикари
цитирай
2. rosiela - Какви дебати, какъв транс?
13.03.2018 18:12
Ясно е от няколко дни, че тя не е приета.
цитирай
3. elahikari - евродепутат мучи - става дума за пари!
13.03.2018 18:23
Дума става за пари, евродепутат мучи!
цитирай
4. elahikari - почетете пресата Росиела
13.03.2018 18:24
rosiela написа:
Ясно е от няколко дни, че тя не е приета.

напр. http://epicenter/article/Evrodeputati-s-kritika-kam-Balgariya--Predsedatelstvate-ES--a-ne-ratifitsirate-Istanbulskata-konventsiya/149276/7/0
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819746
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565