Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2018 14:24 - Митрополит Антоний: Договорът с Гинка Върбакова е неизгоден за БПЦ! Ще преговаряме
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 246 Коментари: 0 Гласове:
0



 Не е ясно дали при разваляне на предварителния договор с нея ще се плащат неустойки

ой призна, че условията по предварителния договор, изтекъл в медиите, са „видимо са неизгодни”. При тези страни той няма как да прерасне в окончателен. Фирмата на Върбакова не е влязла във владение, подчерта духовникът.

 
 

 

Софийската Света митрополия ще влезе в разговори с фирмата на Гинка Върбакова за финализиране или отхвърляне на сделката за отдаване под наем на голям имот на пл. „Света Неделя”.

 

Това стана ясно от думите на Западно и средноевропейския митрополит Антоний в студиото на „Тази събота”.

 

Той призна автентичността на договора, който изтече в медиите и заяви че условията му са „видимо неизгодни”. „След така изнесената информация трябва да се срещнат двете страни на договора. Той не запазва интересите на Софийската света митрополия в този си вид”, подчерта Антоний.

 

Той отказа да коментира защо в документа от края на 2016 г. условията са били заложени по този начин, като допълни, че няма представа какво е състоянието на сградата, която ще бъде наета. 

 

Упълномощен да сключи договора е съпругът на Гинка Върбакова (която пък купува ЧЕЗ-България). Фирмата не е влязла във владение, подчерта духовникът. Не е ясно дали при разваляне на предварителния договор с нея ще се плащат неустойки.

 

Според Антоний в случая говорим и за „индиректна атака” срещу митрополията – от „лица, които използват имоти на митрополията”, но и „чисто политически елемент не липсва”.

 

Според него договорът също така може да се разглежда и като индиректна атака срещу българския патриарх Неофит. „Това е индиректна атака към българския патриарх. Тя може да дойде от лица, които имат определени бизнес и политически интереси. Църквата има съборно начало, така че всеки въпрос да може да бъде огледан от всички страни, така че интересите на БПЦ да бъдат защитени“, добави митрополит Антоний.

 

Припомняме, че дружеството „Инерком” е поискало да наеме помещение на Софийската Света Митрополия на ул. „Съборна” в центъра на София. В края на 2016 година е подготвен предварителен договор за наем и споразумение, които са в ущърб на БПЦ. От договара става ясно, че Патриархът е бил в течение на договореностите с Инерком и е упълномощил епископ Григорий да го подпише от негово име. Предварителният договор заложил скандално ниски цени за наем в идеалния център на София.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1833284
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565