Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2018 10:21 - Москва с нови 14 въпроса към Лондон във връзка със случая "Скрипал"
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Русия пита дали Великобритания има проби от бойното отровно вещество, което Лондон нарича "Новичок"

Москва пита какви противоотрови са приложени на пострадалите и как тези антидоти са се оказали в британските медици на мястото на инцидента.

Говорителят на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова предположи, че основната цел на някои западни държави е да не допуснат провеждането на Световното първенство по футбол в страната, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.


„Това не е просто тяхна мечта, това е основната им цел“, подчерта Захарова в интервю за „Пети канал“, отговаряйки на въпрос дали Русия ще се сблъска с изолация от западните държави в контекста на Мондиал 2018.


„Такова е моето впечатление, че просто искат да махнат Световното първенство по футбол от Русия“, допълни Захарова.

Руското министерство на външните работи публикува списък с нови 14 въпроса, изпратени чрез посолството в Лондон до Форин офис във връзка със случая "Скрипал", предава БНР.

Иска се обяснение защо е отказано правото на консулски достъп до двамата руски граждани, които са пострадали на британска територия. Освен това Москва пита какви противоотрови са приложени на пострадалите и как тези антидоти са се оказали в британските медици на мястото на инцидента.

Москва се интересува по какви критерии е установено, че става въпрос за "руски произход" на използваното в Солсбъри вещество и дали Великобритания има проби от бойното отровно вещество, което Лондон нарича "Новичок". Освен това Русия очаква отговор на въпроса дали проби от това вещество или негови аналози са разработвани във Великобритания.

Москва също иска да знае на какво основание Франция е привлечена да сътрудничи в разследването на инцидента, при който са пострадали руски граждани, и дали Лондон е уведомил за това решение Организацията за забрана на химическите оръжия, добавя Националното радио.

Междувременно късно снощи ТАСС съобщи, че всички руски дипломати, експулсирани от Съединените щати, са напуснали заедно със семействата си територията на посолството на Русия във Вашингтон. Те са се качили на два автобуса за международното летище "Дълес", откъдето да отпътуват със специален самолет за Москва. По време на потеглянето на автобусите не е имало произшествия и провокации около посолството, отбелязва ТАСС.

В същото време руското посолство в Лондон предупреди пътуващите за Великобритания руснаци, че може да станат обект на провокации, включително и с поставяне на чужди предмети в багажа им.


Напрежението между Москва и Лондон се изостри след експулсирането на дипломати заради случая "Скрипал" и още повече вчера, след като британски официални лица претърсиха щателно пътнически самолет на "Аерофлот" на летище Хийтроу, съобщава още БНР.

 

 

С въпроси ,факти и аргументи Русия трябва да защити своята невинност и да покажа на света ,че това беше поредната провокация за добронамерените отношения на Русия към САЩ,ЕС ,Франция ,Германия и Великобритания "както и към останалите страни на Европа !

Ето и въпросите от сайта на руското МВнР: 1. Почему России отказано в праве консульского доступа к двум российским гражданам, пострадавшим на британской территории? 2. Какие конкретные антидоты и в какой форме были введены пострадавшим? Как такие антидоты оказались у британских медиков на месте инцидента? 3. На каком основании Франция была привлечена к техническому сотрудничеству в расследовании инцидента, в котором пострадали российские граждане? 4. Уведомляла ли Великобритания ОЗХО о подключении Франции к расследованию инцидента в Солсбери? 5. Какое отношение имеет Франция к инциденту с двумя российскими гражданами на территории Великобритании? 6. Какие нормы процессуального законодательства Великобритании позволяют привлекать к внутринациональному расследованию иностранное государство? 7. Какие доказательства передавались Франции для изучения и проведения собственного расследования? 8. Присутствовали ли французские специалисты при заборе

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819891
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565